Teşekkür ederim yardım için. Peki RX 9060 XT 12-13 GB ve üstü veriyi işleyebilecek kadar güçlü bir kart mıdır?
Üzmeyecek bir kart. 16 GB'lık versiyonu tercih edilebilir.
Teşekkür ederim yardım için. Peki RX 9060 XT 12-13 GB ve üstü veriyi işleyebilecek kadar güçlü bir kart mıdır?
İşlemci olarak i5 12400F veya 14400F düşünüyorum. Ekran kartı konusunda şüpheye düştüm sanırım intel almayacağım. 12-16 GB bir ekran kartı alıp islemcimi yükselteceğim mecburen. İlk odağım işlemci şuan belki 15-20 FPS oynatır 12400F ama bu işlemciyi almak istiyorum. En azından şuan elimdeki kartla da daha iyi performans alırım diye düşünüyorum. Ekran kartını da satıp üzerine ekleyerek daha sonra yükseltme yapmak en güzeli gibi. Belki bi indirim denk getiririmÜzmeyecek bir kart. 16 GB'lık versiyonu tercih edilebilir.
B580 iyi bir işlemcin yoksa alınmaması gereken bir kart.
5600 de bile çok büyük kayıplar varken sizdeki 12100F aksine performans artışı bile sağlamicaktır.![]()
B580 tanks performance with low end CPUs
Hey, seems like nobody is talking about this "little" problem? o_O Arc B580 Overhead Issue, Ryzen 5 3600, 5600, R7 5700X3D & R5 7600: CPU-Limited Testing - YouTube apparently the otherwise good B580 has a big problem with "non ultrafast CPUs" (I mean, I wouldn't call the 7600 slow necessarily)...www.techpowerup.com
Intel kartları almanı önermem. Bazı oyunlarda fiyatının üstündeki kartlardan bile iyi çalışırken, bazı oyunlarda rezalet çalışıyor. Ayrıca @Batur dediği gibi işlemcin iyi olması lazım. Driver konusuda ayrı bir rezalet. Manuel yüklemek zorunda kaldım birkac ayonun dengi AMD kart daha iyi olur.
İşlemci olarak i5 12400F veya 14400F düşünüyorum. Ekran kartı konusunda şüpheye düştüm sanırım intel almayacağım. 12-16 GB bir ekran kartı alıp islemcimi yükselteceğim mecburen. İlk odağım işlemci şuan belki 15-20 FPS oynatır 12400F ama bu işlemciyi almak istiyorum. En azından şuan elimdeki kartla da daha iyi performans alırım diye düşünüyorum. Ekran kartını da satıp üzerine ekleyerek daha sonra yükseltme yapmak en güzeli gibi. Belki bi indirim denk getiririmArkadaşlar zaten neden Intel almaman gerektiğini anlatmışlar. Onun yerine RTX 3080 alabilirsiniz.
Ben olsam ikinci el 3080 alırdım ama sıfır istiyorsanız biraz bütçe artırmanız gerek.İşlemci olarak i5 12400F veya 14400F düşünüyorum. Ekran kartı konusunda şüpheye düştüm sanırım intel almayacağım. 12-16 GB bir ekran kartı alıp islemcimi yükselteceğim mecburen. İlk odağım işlemci şuan belki 15-20 FPS oynatır 12400F ama bu işlemciyi almak istiyorum. En azından şuan elimdeki kartla da daha iyi performans alırım diye düşünüyorum. Ekran kartını da satıp üzerine ekleyerek daha sonra yükseltme yapmak en güzeli gibi. Belki bir indirim denk getiririm![]()
İşlemci olarak i5 12400F veya 14400F düşünüyorum. Ekran kartı konusunda şüpheye düştüm sanırım Intel almayacağım. 12-16 GB bir ekran kartı alıp işlemcimi yükselteceğim mecburen. İlk odağım işlemci şu an belki 15-20 FPS oynatır 12400F ama bu işlemciyi almak istiyorum. En azından şu an elimdeki kartla da daha iyi performans alırım diye düşünüyorum. Ekran kartını da satıp üzerine ekleyerek daha sonra yükseltme yapmak en güzeli gibi. Belki bir indirim denk getiririm![]()
Ben olsam ikinci el 3080 alırdım ama sıfır istiyorsanız biraz bütçe artırmanız gerek.
Sıfır istiyorsan, her türlü biriktir 9060 XT 16 GB al. 12400F üzmez fakat 14400F gibi işlemcilerle gözle görülür fark var aralarında. Tavsiyem 7500F gibi bir işlemciye geçmen. +12 GB VRAM şart bence günümüzde.
Teşekkürler hepinize yardımlarınız için. Tekrardan gözden geçirip en uygun şekilde kombinleyeceğim.@21261
Bence hiç uğraşmadan AM5 platformuna geçip 2. el 3070-3080 bakın ya da bütçeyi azıcık arttırıp https://www.vatanbilgisayar.com/msi...h-2x-12g-oc-gddr6-192bit-amd-ekran-karti.html bu modeli alın.