Vue mi React mı Angular mı?

Vue mi React mı Angular mı?

• Oy verenlerin toplamı
    13

jsx

Gelişen
Sizce hangisi daha iyi ve öğrenmesi kolay. Bence öğrenmesi en kolay React ve kullanmayı da en sevdiğim React. Sadece şu nextjs olayına alışamadım daha doğrusu kullanamadım, nasıl sizce?

Listeye bir de Svelte'i dahil etmek lazım. @Leo'yu etiketleyeyim, düşüncelerini paylaşmak isterse. : )

React kullanıyor ve seviyorum fakat diğer teknolojileri kullanmadığımdan hangisinin daha iyi olduğu konusunda fikrim yok. Bir ara diğerlerini de öğrenmek istiyorum.

React, ilkim olduğu için bana öğrettikleri ve kazandırdığı bakış açıları konusunda minnetarım: Web sayfasını component'lara (bileşen) ayırma ve bunları birleştirerek sayfayı oluşturma, state (durum) mantığı/düşünce yapısı vb.

Öğrenmeye başladığım zamanlarda acayip hoşuma gidiyordu ve eğleniyordum. "İyi ki öğrenmişim." dedirtmişti.

Listeye bir de Svelte'i dahil etmek lazım. @Leo'yu etiketleyeyim, düşüncelerini paylaşmak isterse: )

React kullanıyor ve seviyorum fakat diğer teknolojileri kullanmadığımdan hangisinin daha iyi olduğu konusunda fikrim yok. Bir ara diğerlerini de öğrenmek istiyorum.

React, ilkim olduğu için bana öğrettikleri ve kazandırdığı bakış açıları konusunda minnetarım: Web sayfasını component'lara (bileşen) ayırma ve bunları birleştirerek sayfayı oluşturma, state (durum) mantığı/düşünce yapısı vb.

Öğrenmeye başladığım zamanlarda acayip hoşuma gidiyordu ve eğleniyordum. "iyi ki öğrenmişim." dedirtmişti.

Ben de svelte düşünüyorum ama bazı kaynaklarda ve videolarda çok gömdüler ve çok da popüler değil. Yarım da olsa React ve orta Node.js bilgim var sizce direk nextjs öğreneyim mi?

Yarım da olsa React ve orta Node.js bilgim var. Sizce direkt NextJS öğreneyim mi?

Öğrenmenizi engelleyen bir durum yok. Neden olmasın?

Ben açıkçası NextJS'in çoğu özelliğini kullanmamayı tercih ediyorum düz React'e olan alışkanlığımdan dolayı, bu nedenle de NextJS konusunda çok tecrübeli değilim ve çok yorum yapamayacağım. En hoşuma giden tarafı, hazır dosya sistemine dayalı router sistemi sunuyor olması. Örneğin /auth/login/page.tsx dosyasında yazdığınız component, /auth/login sayfasına karşılık geliyor. Başka bir örnek olarak /users/[userId]/page.tsx, /users/[userId] biçimindeki tüm URL'lere karşılık geliyor, dinamik yani.

Hazır gelen layout sistemi falan da var, oldukça beğeniyorum. Frontend de backend de aynı yerde bulunuyor, tabii bu bazen istemediğiniz bir şey olabilir.

React'e kıyasla daha kendi kendine yeten ve kütüphane desteğine daha az ihtiyaç duyan bir sistem sunuyor anlayacağınız. Hoş.

Svelte "Retention"da (yani tekrar kullanacak/daha önce kullanmış oranı) en yüksek 2. framework. İleride iyi bir potansiyel vaat ediyor.

1716142753701.webp

Popülerlik açısından da çoğu frameworkden daha iyi. En yüksek ilgi oranına sahip.

1716143018107.webp

Grafik: State of JavaScript 2022: Front-end Frameworks

Arkadaşlar Svelte ve SvelteKit çok tatlı, kullanmaya başladınız mı bırakamazsınız. Diğerlerine geçince enayi gibi hissediyorum.

Ben de svelte düşünüyorum ama bazı kaynaklarda ve videolarda çok gömdüler ve çok da popüler değil. Yarım da olsa React ve orta Node.js bilgim var sizce direk nextjs öğreneyim mi?
Gelişiyor, Svelte 5 fena.

Ya okurken kahkaha attım. :rofl: Her ilkim diyenin bir jQuery geçmişi vardır...

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt