OFFSET

Yetkin
Merhaba arkadaşlar, sorunum başlıktaki gibi Vulkan API kullanan oyunlarda flickering oluyor ve ekran kartı devre dışı kalıyor. Ne yaptıysam çözemedim; DDU ile kaldırıp yükledim, eski sürücü yükledim, DLL silip yükledim, G-SYNC'i kapattım, MPO'yu kapattım ama bir türlü çözemedim, oyun oynayamaz haldeyim. Sistemim 5700X3D, RTX 3070, 32 GB RAM, Windows 11 sürüm 10.0.26200, derleme 26200, NVIDIA sürücü 572.60 (yeni sürücülerde bu sorun var mış, ondan eskiyi yükledim). Nasıl çözeceğimi bilmiyorum.

Güncelleme: Çözemedim arkadaşlar sanırım Linux yolcusuyum.

Son düzenleme:
NVIDIA Denetim Masası üzerinden gölgelendirici önbelleği boyutu nu sınırsız yapıp uygula, sonra tekrar varsayılana çek.

Ayrıca %LocalAppData%\NVIDIA\DXCache ve glcache klasörlerini tamamen temizlemeyi deneyebilirsin.

NVIDIA Denetim Masası üzerinden gölgelendirici önbelleği boyutu nu sınırsız yapıp uygula, sonra tekrar varsayılana çek.

Ayrıca %LocalAppData%\NVIDIA\DXCache ve glcache klasörlerini tamamen temizlemeyi deneyebilirsin.

Yok hocam çözülmedi cachy OS kurdum oradan Doom da test ettim Vulkan API de sorunsuz oynatıyor sorun Windows kaynaklı sanırım ya 24H2'ye geçeceğim ya da cachy OS da kalacağım cachy Arc tabanlı belki Debian'a geçerim oradaki komutlara aşinayım.

Yok hocam çözülmedi cachy OS kurdum oradan Doom da test ettim Vulkan API de sorunsuz oynatıyor sorun Windows kaynaklı sanırım ya 24H2'ye geçeceğim ya da cachy OS da kalacağım cachy Arc tabanlı belki Debian'a geçerim oradaki komutlara aşinayım.

Hoş geldin kardesim Allah'in sevdigi kuluymussun seni Microsoft belasindan kurtarmak istemis. Muhtemelen Windows'ta kullandığın Vulkan kutuphaneleri veya grafik surucusu kaynaklidir ama bence sen avantaja cevir durumu formatla Windows'u gitsin.