high hopes

Başarılı
Bende 400-500 liralık çift anakart PIC18 falan filan çipli 1.5 mavi ELM327 var. 2021 T-Roc araca Car Scanner ile birkaç basit gizli özellik açtım (kadran selamlama denedim, olmayınca açtıklarımı kapattım; teyp ve göstergeye ambiyans menüsü ekledim, sinyal ve parkların zıt yanıp sönmesi, sisler ile selektörlerin senkron yanması). Yani frenden alakasız şeyler fakat işlemi bitirdikten sonra aracı çalıştırdım ve hata: start stop verdi. Bir süre sürdükten sonra arıza lambası da yaktı; fren vakum pompası, ESP uyumsuz sinyal, tüm beyinlerde alınan veri yolu arıza falan veriyor.

Arızaları silip kodlamaları geri aldım, aynı. Kutup başı çektim, 10 dk bekledim, taktım, aynı. Fren hava tüpünün oradaki basınç sensörünü temizledim, yine aynı. Ben bu SFD kilidi mevzusunu yeni öğrendim; normalde işleme izin vermemesi gerekmez miydi? Ben özellikleri açtım fakat araba bunu engelleyeceği yerde kendini mi bozdu yoksa bunlar tesadüf olup gerçekten araçta arıza mı oluştu?

IMG_20260911_120902.webp

Kilitlemişsiniz. Car Scanner ile özellik açma işine girişmemeniz gerekirdi çünkü çok bozuk. Büyük ihtimalle servislik oldu araç başka çözme şekli varsa ben bilmiyorum.

Belki Pesimist Hoca'nın aklına bir şey gelir bizden farklı olarak. Yeni nesil VAG araçlar karın ağrısı biraz, hele de yazılımsal açıdan. Servislik oldu gibi geliyor bana da. Umarım yanılırız. @Hamza Ensar Sağlam @pesimist34

Araçta benim değildi kabak başıma patladı...

Markadan markaya değişiyor bu gizli özellik açma işi ve çoğu yeni model araç ek güvenlik çipi istiyor. 2010'lu Ford'larda Forscan ile bir sürü kodun arasından bir hane değiştirerek yapılıyor çoğu mesela. İyice araştırsaydınız keşke.

Markadan markaya değişiyor bu gizli özellik açma işi ve çoğu yeni model araç ek güvenlik çipi istiyor. 2010'lu Ford'larda Forscan ile bir sürü kodun arasından bir hane değiştirerek yapılıyor çoğu mesela. İyice araştırsaydınız keşke.

Ben 2013 Fiesta'ya FORScan ile akıllı anahtarı kapatmıştım sonra araç durduğu yerde akü yemeye başlamıştı

OBD soketinde hala cihaz takılı mı?
Şuan değil evdeyim, araçta yanımda değil ama düzeltmek için zaman ayıracağım kesin.

Genelde çoğu arıza gidiyor, şimdi şöyle; kodları siliyorum, aracı çalıştıyorum fren vakum pompası geliyor ve hata:start stop yazıyor. Bir süre sürünce aracı arıza lambası yanıyor ve bazen ESP uyumsuz sinyal ve birkaç alınan veri yolu arızası veriyor. Kutupbaşı söktüm taktım denedim, bir süre iki arıza da gidiyor ama sonra yine geliyor.

@pesimist34, Ne yapmak gerek?

Son düzenleme:
İstediğin kadar kutup başı sök, EEPROM üzerinde yapmış olduğun kısıtlı ancak hatalı kodlama var olabilir demek ki. Checksum dogrulamasinda eslesmeyen veri gördüğünde de hata basar.

İşin bu kısmı bence ELM'i aşıyor, kodlama menüsünden hangi işlemleri yaptığını kayıt al, doğru bir ODiS lisanslı servis yazılım güncelleme cihazı veyahut VCP cihazı baglansin, yeniden parametreler sifirlansin.

KIA / Hyundai üzerine konussak net çözümlerim vardı ancak bunun için bu kadar destek olabiliyorum.

İstediğin kadar kutup başı sök, EEPROM üzerinde yapmış olduğun kısıtlı ancak hatalı kodlama var olabilir demek ki. Checksum dogrulamasinda eslesmeyen veri gördüğünde de hata basar.

İşin bu kısmı bence ELM'i aşıyor, kodlama menüsünden hangi işlemleri yaptığını kayıt al, doğru bir ODiS lisanslı servis yazılım güncelleme cihazı veyahut VCP cihazı baglansin, yeniden parametreler sifirlansin.

KIA / Hyundai üzerine konussak net çözümlerim vardı ancak bunun için bu kadar destek olabiliyorum.
Ben de Launch var, xdiag programı ile beraber, bununla kurtarmak mümkün mü?