Peki aynı ağda olmayanlar? Mesela benim elektriğim kesildiğinde açılması için

Restore on AC Power Loss
veya bazı BIOS'larda:
AC Power Recovery
After Power Loss
Power On after Power Failure

Bunlardan birini seçiyorum. Peki elektrik gitmedi ama bir sebepten ötürü kapandı diyelim bilgisayar. Nasıl açacağım?

Restore on AC Power Loss
veya bazı BIOS'larda:
AC Power Recovery
After Power Loss

Bunlardan birini seçiyorum. Peki elektrik gitmedi ama bir sebepten ötürü kapandı diyelim bilgisayar. Nasıl açacağım?
Aynı ağda olmayanlar bağlanamıyor ek birkaç şey yapmazsanız @Jennifer isimli arkadaş yazmıştı.

Başka sebepten ötürü kapanırsa nasıl açacağınızı bilmiyorum şahsen düzgün bir şekilde bilgisayarı kapat derseniz çalışıyor. Haricinde bende çalışmadı.

Restore on AC Power Loss
veya bazı BIOS'larda:
AC Power Recovery
After Power Loss

Power On after Power Failure derseniz elektirik kesintisinden hemen sonra Super I/O kendisini açtıracak duruma gelip bilgisayarı başlatıyor.

Aynı ağda olmayanlar için, bulut tabanlı bir modem (mesela Keenetic) ya da dış dünyaya açabileceğiniz bir Raspberry Pi işe yarar, hatta bunu doğrudan Power soketine bağlatırsanız WOL'e ihtiyaç bile duymadan RasPi üzerinden açıp-kapatıp işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Bunu telefon uygulamasi yerine Keenetic modem ile yapmaya calistim ama bilgisayar acilmiyor. Wi-Fi ile bagladigim Toshiba televizyon bile aciliyor.