İçerik önemli. BİM'deki ürünlerin aynısından dizerse hiçbir kıymeti kalmaz. Amerikada'ki gibi büyük boy kolalar, cipsler, baharat çeşitleri vs gelmeli. Yani içerisinde Amerika'daki ürünler olmalı bence. Fiyat olarak yüksek olacaktır böyle olursa ama elden bir şey gelmez.

Önemli olan, ürünün satılabilir olması. Talep olmazsa getirmek mantıklı değil; sonuçta 2-3 kişi için 5-10 kişiden vazgeçemez. Malum, ekonomi de kötü durumda. Bu boyutlardaki ürünler bile pahalıyken, Ultra boyutlarda olanlar nasıl satılacak?

Şube sayısı olarak tonlarca şubesi olan BİM/A101/Şok ile rekabet edemeyecektir. Benim beklediğim şey eğer ileride market açacaklarsa metro kıvamı bir şey olmaları.

Diyorsun ki, Türkiye'de zincir market olarak her zaman sadece BİM, A101 ve şok mu kalacak? Böyle bir mantık olabilir mi? İyi bir sermaye yatırımı yapılırsa, Türkiye'yi yakından tanıyan yöneticileri bunu düşünmüştür bile. Yine de iyi bir sermaye ile her şehirde yavaş yavaş çok sayıda şube açıp fiyatları da uygun hale getirirse neden rekabet edemesin?

3 harfliler gitsin Walmart gelsin. En azından adam akıllı bir market. İçinde bozuk ve tarihi geçmiş gıdalar olmaz.

Walmart Türkiye'ye geliyor.

Şu anlık ofis. Bence bu da bir adım. Umarım mağaza da en kısa zamanda gelir. Çok iyi olur. Amerika'da olan gibi büyük bir mağaza olursa çok güzel olur.

3 harfliler gitsin walmart gelsin. En azından adamakıllı bir market. İçinde bozuk ve tarihi geçmiş gıdalar olmaz.

Neden? Burger King ve McDonald's gibi veya Amerika menşeli diğer ürünler çok mu düzgün sistemlere sahip?

Şu anlık ofis. Bence bu da bir adım. Umarım mağaza da en kısa zamanda gelir. Çok iyi olur. Amerika'da olan gibi büyük bir mağaza olursa çok güzel olur.

Ofisi başka ne için açarlar ki?

Walmart Türkiye'ye geliyor.

Yemek sektörünün AMD'si geliyor. :D

Diyorsun ki, Türkiye'de zincir market olarak her zaman sadece BİM, A101 ve şok mu kalacak? Böyle bir mantık olabilir mi? İyi bir sermaye yatırımı yapılırsa, Türkiye'yi yakından tanıyan yöneticileri bunu düşünmüştür bile. Yine de iyi bir sermaye ile her şehirde yavaş yavaş çok sayıda şube açıp fiyatları da uygun hale getirirse neden rekabet edemesin?
Fiyatların uygun hale gelmesi demek zaten trilyon markette satılan ürünleri tekrar satmak demek değil midir? Kim Walmart'tan diğer bütün marketlerde bulunan Eti/Ülker ürünlerini bekliyor bilmiyorum ancak ben beklemiyorum.

Benim beklentim tıpkı Metro gibi büyük mağazalar halinde geniş yelpazeleri olması, ancak ithal ürünlere daha çok öncelik vermesi. Mümkünse ABD'deki ürünlerini - regülasyonlar el verdiği sürece - Türkiye'de satması.

İthal ürün zaten en başından döviz kuru gereğiyle "uygun fiyat" alanından çıkıyor. İstediklerimiz farklı, ben yapamaz demekle beraber yapmamalı da diyorum, cidden gerek yok.