bariscy01

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, ben toplu alanda yaşayan birisiyim. Kaldığım yerde her odanın modemi var. O modemlere de çatıdan bir yerden kabloyla her modeme kablo geliyor ve internete giriyoruz. Benim modemde WAN bağlantısı var gözüküyor ama Wi-Fi'ya girdiğimde internet bağlantısı yok hatası alıyorum. Modem ayarlarına girdiğimde (192.168.1.1) o kısımda WAN bağlantısı kesildi diye gözüküyor. Yanında da bağlan tuşu var, tıklıyorum herhangi bir şey olmadı. Teknik servisi çağırdık bunun üzerine, adam modemi resetledin mi diye sordu, evet dedim. Resetleme bir daha dedi. Sonra 2 dakika bir şeylere girdi ne yaptığını göremedim sonrasında internete giriş sağlayabildim. Ondan sonrasında 3-4 gün geçti gene eski haline döndü. Ben modeme herhangi ek bir şey yapmadım, ne reset ne başka bir şey. Diğer odaların hepsinde internete giriliyor, benim odamda internete giremiyorum. Sürekli teknik servis çağırma gibi bir imkanımda yok. Admin panel bilgilerine sahibim ama onları girsem de bir şey değişmiyor sonuç, gene aynı bu konuda bilgisi olup yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olurum.
Modem Netis WF2409E modeli, şimdiden teşekkürler. İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknik servisi çağırdık bunun üzerine, adam modemi resetledin mi diye sordu, evet dedim. Resetleme bir daha dedi. Sonra 2 dakika bir şeylere girdi ne yaptığını göremedim sonrasında internete giriş sağlayabildim.
Merhaba. Belirttiğiniz cihaz aslında bir yönlendirici. Bazı yönlendiricileri resetlediğiniz zaman cihazın internete çıkabilmesi için sonradan yapılmış bütün ayarlar sıfırlanır. Teknik servisten gelip bağlanan kişi bu ayarlamaları tekrar yapmıştır.

Ondan sonrasında 3-4 gün geçti gene eski haline döndü. Ben modeme herhangi ek bir şey yapmadım, ne reset ne başka bir şey.
Odanıza temizlik görevlisi giriyor mu? Belki temizlik yaparken yanlışlıkla resetleme düğmesine basılmış olabilir.

Cihazı inceledim. Fiziksel olarak Default düğmesi mavcut. Galiba bu düğme ile bütün ayarlar varsayılan değere geri dönüyor yani resetleniyor. Düğme gizli değil bu cihazda çıkıntılı şekilde görünmekte.

Son düzenleme:
Hayır interneti biri sıfırlamadı o gün akşam saat 10 civarı internet bağlantımız koptu her yerde yağmurun etkisi de olabilir kablolar dışardan geliyor çünkü ondan sonra internet gitti bir daha da giriş yapamadım maalesef bugün interneti de sıfırladım fabrika ayarlarında admin şifresiyle de giriş yaptım gene giremiyorum yandaki diğer yönlendiricilerin ip sini kullandım gene nafile

Diğer yönlendiricilerin ayarlarına bakarak sizin odanızdaki yönlendiriciye uygulamaya çalışın. Olmazsa teknik servisten birinin gelmesini isteyin.

Sorun giderildiğinde teknik servis çalışanından sorunun nasıl giderildiği hakkında bilgi isteyin, bilgi vermezse eğer yönlendiricinin arayüzüne girip yapılan ayarları bir yere ekran görüntüsü alarak not edin. Başka bir zaman tekrar sorun yaşarsanız o ekran görüntülerine bakarak kendiniz düzeltmeye çalışabilirsiniz.

hocam onu yapmaya çalışacağım ondan önce aklımda bir şey daha yapmak vardı onu sorayım mesela yukarıda 2 tane ana kaynak var bi bizim kanat için bir de diğer kanat için bizim kanadın odasındaki modemlerin ayarlarını kopyalayıp uygulasam bu geçerli olur mu yoksa her oda için ayrı bir bilgi mi ayarlamıştır şirket acaba bilginiz var mı

Bizim kanadın odasındaki modemlerin ayarlarını kopyalayıp uygulasam bu geçerli olur mu yoksa her oda için ayrı bir bilgi mi ayarlamıştır şirket acaba bilginiz var mı?
Bunu denemek iyi olacaktır. Önceki mesajımda da bunu demek istemiştim. Zaten sizin odanızdaki cihaz internete erişemiyormuş, uygulasanız da kaybedecek bir şey olmaz, belki işe yarar.