Epoca

Uzman
Çok baştan savma bir yazı olacak ama maksat ne ile karşılaşacağınıza dair bir fikir olması için maddeler halinde anlatacağım.

Oyun öncesi:
  1. Epic'ten Ultra sürümü satın aldım.
  2. 1890 TL'ye aldığım Ultra sürüm şu an Epic'te 3500 olmuş alacak kişiler direkt Steamden alabilir daha uygun.
  3. 57.1 GB indirme yaptım ama 65 GB depolama alanı istedi.
Sistem bilgilerim ve sonuçları:
  1. Oyun ilk açıldığı vakit bayağı zaman aldı,Exceria Plus SSD'ye kurmuştum. (Shader yükleme kısmında bekleme yaşandı onun dışında bir zaman sorunu olmadı.)
  2. Bilgisayar özelliklerim i5-10300H, 1660Ti ve 32 GB 2933 Mhz RAM. (1080P Düşük ayarlarda 15 GB RAM kullanıyor ortalama.)
  3. Oyun düşük ayarlarla geldi ve samimi olmam gerekirse çamurdan hallice gibi...
  4. Bence optimizasyon bayağı iyi, TT'si ile meşhur bir nesil ve gene low-end denilebilecek bir işlemciye rağmen 1080P de düşük ayarlarla, Düşmanların ciddi yoğunlukta olduğu birkaç an hariç asla drop ve kasma yaşamadım.
  5. Bilgisayarı biraz rahatlatmak için 1050P kullanıyorum az da olsa etkisi var böyle devam edeceğim.
Hissiyat:

1. İlk başta kısa bir lore bilgisi veren bir gameplay yapıyorsunuz, finale gelinceye dek "Emperor" uğruna ölmeyi ister hale geliyorsunuz, çok güzel bir şekilde oyun zone'una girmiş oluyorsunuz.
  2. Kötü görüntüye rağmen inanılmaz bir atmosfer içinde hissediyorum. Karakterlerin kendi arasındaki konuşmalar çok iyi yazılmış.
  3. Silah sesleri kafayı yedirtti, En "cücük" silahı dahi kullansan konvansiyonel silahlar gibi hissetmiyorsun, gücünün farkındasın.
Zorluk:

1. Singleplayer ve normal zorlukta oynuyorum. Rahat 7-8 kere öldüm.
  2. Close Combat kısmı beni en çok zorlayan şey oldu, aslında çok basit ama bi alışma süresi istiyor ufaktan.
  3. Bot silah arkadaşları iş yapıyorlar ama günün sonunda Bot oldukları gerçeği değişmiyor, bu da kendi içinde biraz zorluk yaratıyor.
Çıkarım:
  1. Güzel bir görüntü için Orta-Üst bir bilgisayar şart.
  2. Normal derecesinde dahi zorlandığım anlar var, zor ve çok zor'da durum kim bilir nasıl kestiremiyorum bile.
  3. GOTY adayı.
  4. Alınır,oynanır.

Bu yazı toplam 2 saatlik oynayış sonucunda yazılmıştır, hatalı yerleri olması kuvvetle muhtemel olmaklar beraber, tamamen şahsi tecrübeler ve fikirlere dayanır.