Wattpad'e erişim engeli getirildi

Bu nasıl bir kafa yapisi?
TikTok'tan once internet kullanmiyorum dersen anlarim dedigini. Bunlar hep vardi. TikTok'tan gayet de guzel icerikler izleyip verim alabiliyorsunuz sorun platform degil kitle ve algoritma. TikTok spesifik bir alana yonelik birlesim agi degil, mesela LinkedIn degil. Her insan kullaniyor, TikTok'u engellersin, video yukleyebilecekleri binlerce diger platforma gecerler, onlar da yasaklanir, YouTube yasaklanir, Instagram yasaklanir, Facebook yasaklaniyor, X yasaklanir, y yasaklanir, Z yasaklanir. Ee? Kapa salteri modemi gidelim magarada yasayalim.
Uyusturucu ticareti yapilmiyor kumar oynatilmiyor birak takilsin çocuklar.
Wattpad'in kaliteli bir yer olmadigini biliyorum ama organlarinin keyfine gore platform kapatanlar yarin baska yerleri de kapatir sonra burada aglayamazsin, cunku senin fikrine gore mallar var ve mal varsa yasaklanmali.
Sahsen wattpad kullanan tanidigim var yasi kucuk çocuk. Disari cikamiyor yasadigi yer tehlikeli. Disari ciksa yemek yiyecek / gezecek durumu yok. Kendince wattpadda bir şeyler okuyor takiliyor. İyi kotu umurumda degil en azindan vaktini kendince mutlu olarak geciriyor, Mars'ta yasayabilecegimiz teknolojileri gelistirmekle yukumlu degil bu çocuklar, salla takilsinlar. Zaten ulke dusuk zekali insanlarla dolu. Bari App Store'den Wattpad'i gorup tiklayabilecek login olabilecek zekasi olanlari rahat biraksinlar.

Evet, özgürlük cart curt açısından doğru olmayabilir ama pragmatik açıdan oldukça iyi buldum kararı.
Tamam buraya da ergenler gelirse Techolay'e de erişim engeli getirilsin (!). Özgürlük açısından doğru olmayabilir ancak pragmatik(?) açıdan oldukça iyi(!).

Ergen ve gençlerin (basılı kitapların fiyatlarının artması üzerine) kitap alamadıkları dönemlerde (saçma sapan da olsa) hikaye okuyabilecekleri bir platform ve engellenmesini kişisel olarak doğru bulmuyorum. İnsanlar okumak istediklerinde (her ne kadar saçma da olsa) özgür olmalı.

Türk bir girişim olan Çizgi Studio var. Ona bakabilirsiniz. Ben de orada yazmaya başladım.
Yani Türk platformun etkileşim alması için yabancı sitelerin yasaklanması gerektiğini mi savunuyorsunuz?

"İyi ki kapanmış." diyenler yarın bir gün şu oynatıdaki gibi olurlarsa da "İyi ki kapanmış." diyebilirler mi acaba?

6 7 yıl önce olması lazım, köyde korku olan hikayeleri okurdum ve dürüst olayım gayet kalitelilerdi yüzlerce okumuşumdur. Erişim engeli yemesine fazlasıyla sevindim, daha 2 hafta önce 12 yaşındaki çocuğun 14 yaşındaki çocuğun sevişme hayallerini anlatan bir kitap okuduğunu gördüm.

Elbette güzel işler var. Ama Wattpad hiçbir şekilde denetleme yapmıyordu. Saçma sapan hikayeler vardı. Yoksa ben de orada kitap yazmak istiyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…