Bunları okuyacaklarına İş Bankası'nın dünya klasikleri vb. serilerini okusunlar. IQ seviyemizi düşüren sitelerden biriydi. Darısı TikTok'a.

Yasaklamak çözüm değil diyenlere karşın,

Sitenin bu şekilde kısıtlanması bence de doğru değil, Wattpad'ın Threads gibi Türkiye'den çekilmesi daha doğru olurdu.

Diğer türlü yasaklamak çözüm değil diye kendimizi avutuyoruz.

1721160277105.webp

Bunları okuyacaklarına İş Bankası'nın dünya klasikleri vb. serilerini okusunlar. IQ seviyemizi düşüren sitelerden biriydi. Darısı TikTok'a.

Eki Görüntüle 66313
Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum, ancak yasakçı zihniyet bizi bir yere götürmez, daha doğrusu bir yere geliştiremez.
Siz TikTok'u yasaklayınca o saçma sapan hareketler yapan insanların, şaklabanlık yapıp dilenenlerin puf diye yok olacağına mı inanıyorsunuz?

Yasaklamak tam olarak neyi çözecek?

Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum, ancak yasakçı zihniyet bizi bir yere götürmez, daha doğrusu bir yere geliştiremez.
Siz TikTok'u yasaklayınca o saçma sapan hareketler yapan insanların, şaklabanlık yapıp dilenenlerin puf diye yok olacağına mı inanıyorsunuz?

Yasaklamak tam olarak neyi çözecek?
Editi okuyunuz :)

Wattpad'ın yasaklanması yerine çekilmesi daha iyi olurdu.

Evet, öyle olmayacak mı?

TikTok'tan önce bu kadar saçma sapan insan görmüyordum. TikTok'tan önce başına poşet geçirip dilenen insan da görmüyordum. Bunun çakması çıksa asla TikTok kadar tutunamaz. Bence yasak çözüm değil, fakat bu tarz ciddi sorunlara gayet çözüm olabilir.

Yasağın sebebini anlayamadım. İyi olmuş diyen arkadaşlar sizin hoşunuza gitmeyen her şeyin yok olmasını isterseniz zıt görüşlü biri başa geçip size zulmedince ağlamayacaksınız.

Hayır, olmayacak-😆
TikTok'tan önce bu kadar saçma sapan insan görmüyordum. TikTok'tan önce başına poşet geçirip dilenen insan da görmüyordum.
Evet işte, vurguladığım şey de bu. TikTok tarzı platformlar toplumdaki.. uhmmm- toplumdaki, ne denir ki bunlara? Şimdi hakaret davası da yiyesim yok hiç, neyse garip diyelim.

TikTok tarzı platformlar toplumdaki garip kişileri ortaya çıkardı. Sonuç olarak platformu günah keçisi yapmanın mantığı yok, adam sana "kafana poşet geçirip dilen" demiyor. Ortada algoritma var, bir de izleyici kitlesi. İzleyici kitlesi bu rezaletlere prim veriyorsa primini TikTok dışı bir yerde de verebilir.

Bkz. Mehmet Ali Barbie.

Platform kapanınca bu insanların yok olmasını beklemek de gerçek dışı. Sanırım şöyle bir şey kurguladınız;
(DOOM Eternal hakkında spoiler)

Bunun çakması çıksa asla TikTok kadar tutunamaz. Bence yasak çözüm değil, fakat bu tarz ciddi sorunlara gayet çözüm olabilir.
Anladığım kadarıyla sizin için önemli olan şey bu insanların varlığı değil, bu insanların varlığıyla karşılaşmanız. Tutup tutmaması bir şeyi değiştirmeyecek çünkü, bu insanlar hep vardı.

İsteğiniz onları daha az görmekse, pekala.

Son düzenleme: