19750

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba.

NVIDIA Linux ile çok uyumlu hale geldi. DLSS4 FG, Upscaling, AA, RT Remix falan herbir şey çalıştığı yetmiyormuş gibi bir de Smooth Motion desteği bile geldi yani. AMD bile daha AMFM'yi Linux'a getirmedi, öyle düşünün.

Bununla kalmadı, Wayland ile de bayağı güzel çalışıyor. Hiç olmazsa GameMode Nvidia paketi bile çalışıyor ama lakin Waydroid görünen üzere yıllardır gelişme almıyor gibi. Nvidia gerekli Api ya da arayüzleri sağlamıyor mu?

Geliştiriliyor ama bir ilerleme yok yani.

Sizce niye geliştirilmiyor yoksa geliştiriliyor mu?

Son düzenleme:
Oyle olsaydi 8 yillik kart kullanip hala kernel hakkinda son karar veren kisi olmazdi. Guncel donanim kullan ki insanlarin karsilastiklarini bil. 8 yillik ekran karti kullanip "hic sorun yok" demek dunyanin en zeki adaminin yapacagi is degil.
Adam sorunsuz kullanıyor demek ama kendisi galiba eskiden AMD GPU'ya çok sıcak baktığını demişti. RX 580'den haberi olmayabilir bence :D.

Waydroidi bilmiyorum fakat son kullanımımda Nvidia Wayland ile ciddi problemleri vardı fakat çözmüşler gerçekten iyi iş çıkarmışlar çok memnun kaldım. AMD konusuna gelecek olursak yıllardır yazılım sorunları bitmiyor. Eski kartlar ne kadar düzgün çalışıyor bilmem ama güncel kartları Linux kanadında bana göre çok problemli

Waydroidi bilmiyorum fakat son kullanımımda Nvidia Wayland ile ciddi problemleri vardı fakat çözmüşler gerçekten iyi iş çıkarmışlar çok memnun kaldım. AMD konusuna gelecek olursak yıllardır yazılım sorunları bitmiyor. Eski kartlar ne kadar düzgün çalışıyor bilmem ama güncel kartları Linux kanadında bana göre çok problemli
Nvidia ile Linux süper gidiyor bence. Bayağı iyi çalışıyor.