Batinux
Uzman
Hocam bunları ChatGPT'denmi yazıyosunuz?Yukarıda çok daha yeni sürücü kullanıyorsun.Ki bu sürücü daha beta'dan Alfa'ya geçmiştir.(not: bir yazılımın önce RC sürümü çıkar, sonra RC sürüm beta olur, beta sonra alfa olur, yazılım alfa'dan stableye geçer ve kararlı olur.).Sendeki daha alfa modunda, sen de kobay kullanıcısın...Yani o hatanın olması çok doğal...Yani RTX 40xx mobil + KDE kombinasyonunda hâlâ mikro gecikme raporları geliştiricisine raporlanmış.Ben olsam sürücünün sürüm numarasını en kararlı sürüme downgrade (sürüm düşürme) yapardım.
Dosyanın olmaması gayet doğal sen oluşturuyorsun...Ve içine tek satır ekliyorsun ve dosyayı kayıt ediyorsun
options nvidia NVreg_EnableGpuFirmware=0
Sistem yeniden açıldıktan sonra, terminal'den
cat /proc/driver/nvidia/params | grep GpuFirmware
komutu veriyorsun ve terminal çıktın aşağıdaki gibi olmalı
EnableGpuFirmware: 0
Eğer işe yaramaz ise varsayılan duruma dönme
sudo rm /etc/modprobe.d/nvidia.conf && reboot
Çıktı EnableGpuFirmware: 0 bu çıkıyor.Yukarıda çok daha yeni sürücü kullanıyorsun.Ki bu sürücü daha beta'dan Alfa'ya geçmiştir.(not: bir yazılımın önce RC sürümü çıkar, sonra RC sürüm beta olur, beta sonra alfa olur, yazılım alfa'dan stableye geçer ve kararlı olur.).Sendeki daha alfa modunda, sen de kobay kullanıcısın...Yani o hatanın olması çok doğal...Yani RTX 40xx mobil + KDE kombinasyonunda hâlâ mikro gecikme raporları geliştiricisine raporlanmış.Ben olsam sürücünün sürüm numarasını en kararlı sürüme downgrade (sürüm düşürme) yapardım.
Dosyanın olmaması gayet doğal sen oluşturuyorsun...Ve içine tek satır ekliyorsun ve dosyayı kayıt ediyorsun
options nvidia NVreg_EnableGpuFirmware=0
Sistem yeniden açıldıktan sonra, terminal'den
cat /proc/driver/nvidia/params | grep GpuFirmware
komutu veriyorsun ve terminal çıktın aşağıdaki gibi olmalı
EnableGpuFirmware: 0
Eğer işe yaramaz ise varsayılan duruma dönme
sudo rm /etc/modprobe.d/nvidia.conf && reboot