Yer
ALANYA
Mevzu sadece hız değil, zaten bu yeni işlemcilerde bir darboğaz var, istesek de o kağıt üstündeki 14-15 bin hızları göremiyoruz, 12 binde takılıyor SSD'ler. O yüzden asıl derdim ısınma ve stabilite.

WD kağıt üstünde tam bir canavar ama çok ısınıyor diyorlar, Samsung ise daha serin takılıyor, daha garantici. Anakartın soğutma blokları iyi gerçi (ProArt Z890) WD'yi her türlü soğutur diye düşünüyorum. İçimden bir ses WD al diyor.

Ne diyorsunuz, WD'yi alıp geçeyim mi yoksa Samsung alayım?

2 TB olan modellere bakıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Baktığımda WD Black SN8100 2 TB 13.000 TL civarında gezerken rakibi Samsung 9100 PRO modeli ise 19.000 TL civarında. Bu kadar fiyat farkına değecek bir şey yok aralarında, WD alabilirsin. Anakartındaki blok yeterli olur diye düşünüyorum.

Baktığımda WD Black SN8100 2 TB 13.000 TL civarında gezerken rakibi Samsung 9100 Pro modeli ise 19.000 TL civarında. Bu kadar fiyat farkına değecek bir şey yok aralarında, WD alabilirsin. Anakartındaki blok yeterli olur diye düşünüyorum.

Dediğiniz gibi fiyat farkı çok saçma geldi bana da büyük ihtimalle WD alacağım.

Eğer ikisi de aynı fiyatta olsa Samsung'u tercih ederdim, kendi kontrolcüsünü ve NAND yongalarını kendileri üretiyor. Böylece yazılımsal desteği kimseye muhtaç kalmadan sunabiliyorlar. WD Black SN8100 modelinde Silicon Motion SM2508 kontrolcü yer alıyor mesela, WD/SanDisk'in kendi üretimi değil, ayrı bir firma tamamen.

Aradaki ~6.000 TL'lik fiyat farkına değecek bir şey değil ama, WD Black SN8100 tercih etmek daha mantıklı bu durumda. Performans konusunda zaten tepe modellerden.

Hocam, ısı konusunu çok abartıyorlar bence. 990 Pro ve SN850X kullanıyorum, ikisi de çok benzer seviyelerde ısınıyor. WD Black serisi bence Türkiye'de kıymeti bilinmiyor, kaliteli buluyorum ben kullanıcısı olarak. Ama Caner Hoca doğru söylüyor, yazılım olarak bir tık önde Samsung SSD modelleri. Özellikle Magician yazılımını çok başarılı buluyorum.

Hocam, ısı konusunu çok abartıyorlar bence. 990 Pro ve SN850X kullanıyorum, ikisi de çok benzer seviyelerde ısınıyor. WD Black serisi bence Türkiye'de kıymeti bilinmiyor, kaliteli buluyorum ben kullanıcısı olarak. Ama Caner Hoca doğru söylüyor, yazılım olarak bir tık önde Samsung SSD modelleri. Özellikle Magician yazılımını çok başarılı buluyorum.
Isı mevzusu biraz şehir efsanesine döndü, sanki SSD değil de ocak çalıştırıyoruz. :) SN850X zaten kendini kanıtlamış bir seri, 8100'de de WD'nin o kaliteyi bozacağını sanmıyorum.

Yazılım kısmında Samsung Magician gerçekten güzel oyuncak ama günün sonunda SSD'yi bir kere takıyoruz, işimize bakıyoruz. Sürekli yazılıma bakacak halimiz yok. Madem sıcaklıklar da öyle uçup kaçmıyor, WD'yi alıp geçmek en mantıklısı oldu benim için.

Bu arada ben yazılım desteği derken Firmware'i demek istemiştim. 😄

Uygulama konusunda da Magician en iyisi olabilir ama WD'nin de aşağı kalır yanı yok bence, gayet iyi ikisi de. Minimal farklara takılmaya gerek yok. Şimdiden hayırlı olsun diyelim.

Isı mevzusu biraz şehir efsanesine döndü, sanki SSD değil de ocak çalıştırıyoruz. :) SN850X zaten kendini kanıtlamış bir seri, 8100'de de WD'nin o kaliteyi bozacağını sanmıyorum.

Yazılım kısmında Samsung Magician gerçekten güzel oyuncak ama günün sonunda SSD'yi bir kere takıyoruz, işimize bakıyoruz. Sürekli yazılıma bakacak halimiz yok. Madem sıcaklıklar da öyle uçup kaçmıyor, WD'yi alıp geçmek en mantıklısı oldu benim için.

Gayet güzel hocam WD Black serisi. Caner Hoca'ya katılıyorum ben. Samsung'ta Windows kurulu, ondan kaynaklı 1-2 derece sıcak çalışıyor, onu da normal buluyorum. Yük altında da çok benzerler.

WD Black bende yük altında ortalama 65 derece civarında. Samsung ise 63-64 derece gibi geziniyor. Bazen testlerde ikisi de 70 derecelere çıkabiliyor tabii. Ben Heatsink versiyonlarını kullanıyorum bu arada.

Bu arada ben yazılım desteği derken Firmware'i demek istemiştim. 😄

Uygulama konusunda da Magician en iyisi olabilir ama WD'nin de aşağı kalır yanı yok bence, gayet iyi ikisi de. Minimal farklara takılmaya gerek yok. Şimdiden hayırlı olsun diyelim.

Dashboard uygulaması da gayet güzel hocam, katılıyorum tekrar sana. 😅