WD Blue SN570 SSD BIOS'ta gözükmüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan serbasaran
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 549
  • Etiketler Etiketler
    bios disk

serbasaran

Uzman
İyi günler.

Sony Vaio SVP13213ST modeline sahibim. Depolaması yetmediği için, WD Blue SN570 model SSD aldım fakat BIOS'ta hiçbir şekilde disk görünmüyor. USB bellekten boot edip başlattığımda ise Windows kurulum ekranında görünüyor. Windows kurulumunu vs. yapıyorum, yeniden başlatıyorum fakat katı hal sürücüsü bulunamadı yazıyor ve tekrar BIOS'a atıyor. 2-3 saattir kafayı yedirtti açıkçası. Bilen birisi yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bununla ilgili şimdi video izledim eskiyi çıkardı yeni SSD taktı direk Windows 10 kurdu. Ayrıca şöyle bir bilgi var.

SATA desteği için AIDA64 ile bakabilirsin ama SATA II de olsa performans artışı yaşarsın. Storage/Depolama kısmında bulabilirsiniz.

Sen acaba SATA desteğine baktın mı belki yanlışlık olmuş olabilir.

SATA desteği yok zaten M.2 destekliyordu bende onun yerine NVMe M.2 taktım BIOS görmüyor fakat format ekranında görünüyor ilginç bir şekilde.

Son düzenleme:
UEFI kurulum yapıyorum. Boot seçeneklerinde ise sadece internal ve external device yazıyor. Garip olan format ekranında görünüp BIOS'ta görünmemesi.

UEFI mi yoksa Legacy mi kurulum yapıyorsun? Bir de cihazın BIOS sürümü nedir?

Son olarak kurulumdan sonra Boot seçeneklerine baktın mı? Windows Boot Manager gözüktü mü?
Hocam BIOS version kısmına 2.15.1236 yazıyor.

Cihazın NVMe desteği de olmayabilir. Bir de denildiği gibi BIOS da tanımalı. Cihazdaki yuvanın resmini atabilir misiniz?

Yuvanın resmini çekemedim fakat girişi M.2 slotuyla aynı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…