WD Blue SN570 SSD, Windows boot ederken sistemi kapatıyor

Makaleler
6
Yer
Leningrad
Merhaba, mevcut kullandığım SN570 M.2 SSD'im Windows boot olmaya çalışırken bilgisayar aniden güç kesiyor. Sorunun M.2'de olduğunu kesinlikle biliyorum çünkü başka bir disk ile Windows rahatlıkla görüntü veriyor.

Diski baştan temizledim, yeni partition oluşturdum; ardından Windows kurmaya çalışırken %100 olduktan hemen sonra kurulumu boot etmesi için çalıştırırken sistem yine kendini kapattı, maalesef.

HD Tune ile bad sector taraması yaptım, ardından benchmark başlattım fakat herhangi bir yükte veya dosya transferinde bir sorun oluşturmuyor. Bu sefer firmware için SanDisk dashboard indirdim, fakat orada 234110WD sürümünü yani en son güncel sürüm olduğunu gördüm.

Artık elim kolum bağlandı, ne yapacağımı bundan sonra pek bilemiyorum. Disk normal çalışmasında sorun yok fakat Windows kurulumunda boot ederken kapanması veya mevcut Windows kurulu iken de boot etmeye çalışırken kapanmasına bir türlü anlam veremiyorum.

Ekstra bilgi, dün BIOS son sürüme güncelledikten sonra Windows boot etti fakat 10 dakika sonra sistem yine direkt güç kesti.

@Recep Baltaş Ağabey, sizin ekstra önerebileceğiniz bir yöntem vesaire var mı?

Sistem özelliklerim:

• R7-7700
  • Asus Prime B650M-R
  • G.Skill Trident Z5 32 GB 6000 MHz CL30
  • WD SN570 500 GB M.2
  • MSI MAG A850GL 850 W Gold

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…