Merhabalar, son zamanlarda söylediğim gibi güvenlik mevzularına çok fazla taktım. Ancak bir sorum var. Girdiğim bir web sitesi IP bilgilerini kullanıcı çıkana kadar mı saklar? Yoksa siteden çıktığımızda bile bir süreliğine saklanır mı? Saklanırsa ne kadar sürede silinir?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Kanun burada:
www.mevzuat.gov.tr
Örneğin Techolay trafik bilgilerini en az 1 yıl, en fazla 2 yıl saklamak ile yükümlü.
Mevzuat Bilgi Sistemi
Resmî Gazete’de yayımlanan kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri, yönetmelikler, tebliğler ve diğer düzenleyici idari işlemler tek metin haline getirilir ve güncel olarak yayımlanır
Örneğin Techolay trafik bilgilerini en az 1 yıl, en fazla 2 yıl saklamak ile yükümlü.
Devlet belirliyor. Yanlışım yoksa 1 yıl. İlgili kanunun numarasını unuttum.
Peki, forum siteleri ne kadar süre saklar genel olarak?Belirli bir süre yok. Genellikle, yani yaygın konfigürasyon ile 4 hafta içinde silinir. Sonsuza kadar da kalabilir.
Maksimum süre mi bu?Devlet belirliyor. Yanlışım yoksa 1 yıl. İlgili kanunun numarasını unuttum.
- Makaleler
- 7
Forum siteleriyle alakalı bir durum değil web sunucusuyla alakalı. Yaygın konfigürasyon dediğim gibi 4 hafta. Sabit IP adresin yoksa korkman gereken pek bir şey yok. IP adresini aynı anda 45-50 kişi kullanıyor olabilir çünkü. Özellikle hedef gösterilmiyorsan sorun yaşamazsın.Peki, forum siteleri ne kadar süre saklar genel olarak?
Kanun burada:
www.mevzuat.gov.tr
Mevzuat Bilgi Sistemi
Resmî Gazete’de yayımlanan kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri, yönetmelikler, tebliğler ve diğer düzenleyici idari işlemler tek metin haline getirilir ve güncel olarak yayımlanır
Yani 2 yılın sonunda tamamen siliniyor. Doğru mu anladım?Kanun burada:
Mevzuat Bilgi Sistemi
Resmî Gazete’de yayımlanan kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri, yönetmelikler, tebliğler ve diğer düzenleyici idari işlemler tek metin haline getirilir ve güncel olarak yayımlanırwww.mevzuat.gov.tr
Kanun öyle. Silen vardır silmeyen vardır orasını bilemem.Yani 2 yılın sonunda tamamen siliniyor. Doğru mu anladım?
Alawar
Yetkin
- Makaleler
- 1
Güya.Yani 2 yılın sonunda tamamen siliniyor. Doğru mu anladım?
Peki, çok teşekkürler. Sorun çözüldü.Kanun öyle. Silen vardır silmeyen vardır orasını bilemem.