- Makaleler
- 5
Yıllardır Dark/Deep Web zımbırtılarını duyuyoruz, çocukken çok korkunç ve esrarengiz gelirdi. Şimdi yıllar sonra ilk defa ben de bu sitelere bir göz atıp ne var mış ne yokmuş görmek istiyorum. Zaten niyetim Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı illegal bir işlem yapmak asla değil. Hiç kimseyle iletişimim olmayacak, hiçbir şey satın almayacağım. Sadece bilgilenme amaçlı gireceğim. Sistemimde antivirüs olarak Kaspersky Standard var. Girmek için Tor tarayıcısının kendisini indirdim. Ayarlarda güvenlik düzeyini "Safest" moduna aldım. Bir de tarayıcıyı açar açmaz otomatik olarak Tor ağına bağlanıyor, o ayarı da açtım. Ancak bağlantı kısmında köprü falan vardı onları açmadım. Sıkıntı olur mu bilmiyorum.
Sadece Tor ağına bağlanılıyor. Bir de Windows denetim masasından DNS adresini de 1.1.1.1 olarak değiştirmiştim. Bu şekilde illegal içeriklerin olduğu DarkWeb sitesine girmek için bir VPN yazılımı kullanmama ihtiyaç var mıdır? Zaten kullanacaksam bile ProtonVPN kullanacağım ücretsiz hâlini
Eğer buna ihtiyaç yoksa boşuna interneti ekstradan yavaşlatmayalım.
Sadece Tor ağına bağlanılıyor. Bir de Windows denetim masasından DNS adresini de 1.1.1.1 olarak değiştirmiştim. Bu şekilde illegal içeriklerin olduğu DarkWeb sitesine girmek için bir VPN yazılımı kullanmama ihtiyaç var mıdır? Zaten kullanacaksam bile ProtonVPN kullanacağım ücretsiz hâlini