Ben diye biri

Üyecik
Bir web sitesi/mobil uygulamayı yapay zekaya geliştireceğim. Ancak yapay zeka ikonları sistem emojilerinden seçiyor ve kutucuk gibi detayları çok basit, saçma yapıyor. Ayrıca Duolingo gibi uygulamalarda baykuş ateşleniyor, hareket ediyor. Uygulamada da aynı şekilde kazanınca sevinme hareketi yapıyor.

Bunları ben yapamadığım için yapay zekaya yaptırmaya çalıştım, yapmadı. Sonra ikon sitelerine baktım, onlarda her ne kadar kredi vermek şartıyla ticari kullanımın serbest olduğunu söylese de telif hakkı yüzünden güvenemedim. Paint ile kendim çizmeye çalıştım, başaramadım.

Bu animasyon ve ikonları uygulamam için nasıl yapacağım? Anlayanlar öneri verirse sevinirim.

AI bu konuda zayif. Begendiginiz bir karakteri veya nesneyi Gemini'de veya DALL-E gibi bir modelde animasyonlandirip dosyalarinizdan projenize cekebilirsiniz.

Yaratma konusunda problem yasaniyorsa hazir kutuphaneler kullanmaktan baska secenek yok. Google Fonts'taki ikonlarda telif hakki muhabbeti pek olmuyor, ticari dahil cogu projede kullanim serbest. LottieFiles'ta "No attribution required" yazanlari kullanabilirsiniz. Acik kaynak olarak Lucide ve Lucide Animated var. LordIcon gibi daha premium gosteren animasyonlar veren websiteleri de mevcut. Telif konusunda gozden atladiginizi dusundugunuz bir durum olursa AI'den yardim alabilirsiniz.

AI bu konuda zayif. Begendiginiz bir karakteri veya nesneyi Gemini'de veya DALL-E gibi bir modelde animasyonlandirip dosyalarinizdan projenize cekebilirsiniz.

Yaratma konusunda problem yasaniyorsa hazir kutuphaneler kullanmaktan baska secenek yok. Google Fonts'taki ikonlarda telif hakki muhabbeti pek olmuyor, ticari dahil cogu projede kullanim serbest. LottieFiles'ta "No attribution required" yazanlari kullanabilirsiniz. Acik kaynak olarak Lucide ve Lucide Animated var. LordIcon gibi daha premium gosteren animasyonlar veren websiteleri de mevcut. Telif konusunda gozden atladiginizi dusundugunuz bir durum olursa AI'den yardim alabilirsiniz.
Uygulama geliştirmek için yapay zeka uygulamaları oluyor; Codex, Replit Agent gibi. Codex alacağım, bana istediğim uygulamayı yapar mı? Bir de SmollM2-135M modeli ile bir yapay zekayı kendime göre eğitip uygulamaya eklemeyi düşünüyorum ama ben API parası ödemeyeceğim, kullanıcının cihaz kaynaklarını kullanacak, yasal mı? Bir de LottieFiles'ta çoğu şey ücretli, yapay zekalar ise animasyon yapmıyor. Bir de diğer söylediğiniz uygulamalar renksiz, sade olanlar. Bana sade ama renkli, Duolingo'daki gibi ikonlar ve arayüz lazım. Bu yüzden bu arayüz, ikonlar, animasyonlar hakkında daha fazla bilgi verir misiniz?