8461

Uzman
Neden bilmiyorum ama mesajlar çok geç düşüyor. Modemi kapatıp açtım, tarayıcıyı kapatıp açtım ve bilgisayarı yeniden başlattım, düzelmedi. Gitmesi için 3 dakikadan fazla beklemem gerekiyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Tarayıcı olarak Edge kullanıyorum.

Neden bilmiyorum ama mesajlar çok geç düşüyor. Modemi kapatıp açtım, tarayıcıyı kapatıp açtım ve bilgisayarı yeniden başlattım, düzelmedi. Gitmesi için 3 dakikadan fazla beklemem gerekiyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Tarayıcı olarak Edge kullanıyorum.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Tarayıcı Önbelleğini Temizle:
- Edge tarayıcınızı açın.
- Sağ üst köşede bulunan üç noktaya tıklayın (menü).
- "Ayarlar"ı seçin.
- "Gizlilik, arama ve hizmetler" sekmesine tıklayın.
- "Tarama verilerini temizle" bölümüne gidin ve "Temizle"ye tıklayın.
- "Önbelleğe alınmış resimler ve dosyalar" seçeneğini işaretleyip temizleme işlemini onaylayın.

2. Tarayıcı Eklentilerini Kontrol Edin:
- Edge'de sağ üst köşede üç noktaya tıklayın ve "Uzantılar" seçeneğini seçin.
- Yüklediğiniz uzantıları kontrol edin ve gereksiz veya şüpheli olanları devre dışı bırakın veya kaldırın.

3. DNS Ayarlarını Değiştirme:
- Windows tuşuna basın ve "Denetim Masası"nı açın.
- "Ağ ve İnternet" > "Ağ ve Paylaşım Merkezi"ne gidin.
- "Bağlantılar" altındaki ağ bağlantınıza sağ tıklayın ve "Özellikler"i seçin.
- "Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)" seçeneğini bulup tıklayın ve "Özellikler"e tıklayın.
- "Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan" seçeneğini işaretleyin ve DNS sunucusu olarak:
- Birincil: 8.8.8.8
- İkincil: 8.8.4.4
- Değişiklikleri kaydedin.

4. Edge Tarayıcıyı Güncelleyin:
- Sağ üst köşede üç noktaya tıklayın ve "Ayarlar"ı seçin.
- Sol menüden "Hakkında Microsoft Edge" seçeneğine tıklayın.
- Güncellemeleri kontrol edin ve gerekiyorsa güncelleyin.

5. Instagram Hesabınızı Kontrol Edin:
- Başka bir cihaz veya tarayıcıda Instagram’a giriş yaparak aynı sorunla karşılaşıp karşılaşmadığınızı kontrol edin.
- Hesabınızda sorun olduğunu düşünüyorsanız, Instagram destek sayfalarına başvurabilirsiniz.

6. Tarayıcıyı Yeniden Kurun:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Edge tarayıcınızı kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışın. Eğer sorun devam ederse, ek detaylarla tekrar deneyebiliriz.