Rehber WhatsApp Plus nedir?

Que

Yetkin
Makaleler
4
Yer
adana

WhatsApp Plus nedir?

Meta, 2026 yılında kullanıcılarına yönelik yeni bir abonelik sistemi olan WhatsApp Plus’ı duyurdu. İlk bakışta üçüncü taraf uygulamalarla karıştırılsa da bu hizmet, tamamen Meta tarafından geliştirilen ve resmi WhatsApp uygulaması üzerinden sunulan isteğe bağlı bir abonelik sistemidir. WhatsApp Plus’ın amacı, standart Whatsapp deneyimini değiştirmek yerine, uygulamayı daha fazla kişiselleştirmek ve sohbet yönetimini kolaylaştıran ek özellikler sunmak. Yani gelen bu özellik herhangi bir işlevi kısıtlamadan sadece kişiselleştirme ve birkaç takım yeni özellikler eklemek için gelmiştir.

Peki sunmuş olduğu yenilikler neler?​

Farklı renk seçenekleri ve özel tasarımlardan oluşan sohbet temalarıdır. Kullanıcılar yalnızca koyu veya açık tema ile sınırlı kalmadan uygulamanın genel görünümünü kendi zevklerine göre düzenleyebilmektedir. Özel uygulama simgeleri de eklendi. Aboneler, WhatsApp simgesini farklı tasarımlarla değiştirebilecek ve uygulamaya daha kişisel bir görünüm kazandırabilecek

Meta ayrıca yalnızca abonelere özel premium çıkartma (sticker) paketleri de sunuyor. Bazı çıkartmalar animasyonlu efektlere sahip olabilmekle beraber hem gönderen hem de alıcı tarafında görsel olarak daha dikkat çekici hale dönüşüyor.

Bir diğer konu da Sabitleme (Pin), ücretsiz sürümde en fazla üç sohbet sabitlenebilirken, WhatsApp Plus aboneleri aynı anda yirmiye kadar sohbeti listenin en üstünde tutabiliyor.

Gelişmiş sohbet iletileri için belirli sohbet gruplarına ortak tema, bildirim sesi veya zil sesi atayabilir. Böylece aynı kategoride yer alan konuşmalar tek seferde düzenlenebilir ve yönetilebilirsiniz.

Sizce satın almaya değer mi?​

Yeni eklenen bu özellikler ile birlikte sizce gelen bu abonelik sistemi alınabilir bir seçenek gibi duruyor mu? İlk ay ücretsiz deneme sürümünden sonra Türkiye'de sunulan fiyatı aylık 41,99TL'den ücretiyle birlikte kullanılabilmekte. Buna karşılık yalnızca mesajlaşma ve arama özelliklerini kullanan kişiler açısından ücretsiz WhatsApp sürümü halen yeterli bence. Bana kalırsa çok da farklılıklar sunmuyor gereksiz olduğunu düşünmekteyim. Halihazırda zaten Android kullanıcıları bu özelliklere Modlu APK'larla zaten kullanabiliyor.

Fazlasıyla gereksiz ama tabii illa söğüşlenecekler vardır. Her fırsatı değerlendiriyor elin adamı.

İfadeler: Que
Gereksiz yani açıkçası 1 aylık deneme alıp iptal ettim ama pek beğenmedim, yani sırf birkaç görsel içinde para vermem.

Ellerinize sağlık.
Bu tam olarak nereden satın alınıyor ve aynısını İnstagram Plus içinde yapar mısınız?

Her tarafımız aylık abonelik doldu. Valla çok sıkıldım bu durumdan. Çok zor takip eder oldum aylık nelere para verdiğimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…