Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ilkeryuksel

Uzman
Makaleler
3
Yer
Ankara
Arkadaşlar selam,
Eşimin iOS (son sürüm) telefonunda WhatsApp'ın sesli mesajları yazıya dökme özelliği aktif değil mikrofon butonu çıkmıyor. Kendi telefonumda ayni model ve ayni sürümde bende bu özellikler çalışıyor. Bir şeyler ya kapalı ya da izin verilmemiş olabilir diye kontrol ettim ama bir şey bulamadım.
(Sesli mesaj gönderme de sorun yaşanmıyor)

Çözüm
Olası sebepler şu şekilde:
  • Sesli mesaj deşifre özelliği hala beta aşamasında ve WhatsApp kullanıcılarına kademeli olarak sunuluyor. Cihazınız güncellemeyi almış olabilir, ancak eşinizin cihazı henüz ilk dağıtım için seçilmemiştir.
  • Bu özellik şu anda İngilizce, İspanyolca, portekizce, Rusça ve hintçe gibi yalnızca sınırlı sayıda dili desteklemektedir. Eşinizin tercih ettiği dil desteklenenler listesinde yoksa, transkripsiyon seçeneğini göremeyebilir.

Hocam sorunun sebebini sonunda anladım.
Telefonumuzda klavye ayarlarında bulunan “dikte'yi etkinleştir” özelliğinin açık olması gerekiyormuş. 🫡
  • Sesli mesaj deşifre özelliği hala beta aşamasında ve WhatsApp kullanıcılarına kademeli olarak sunuluyor. Cihazınız güncellemeyi almış olabilir, ancak eşinizin cihazı henüz ilk dağıtım için seçilmemiştir.
  • Bu özellik şu anda İngilizce, İspanyolca, Portekizce, Rusça ve Hintçe gibi yalnızca sınırlı sayıda dili desteklemektedir. Eşinizin tercih ettiği dil desteklenenler listesinde yoksa, transkripsiyon seçeneğini göremeyebilir.

• Bu özellik şu anda İngilizce, İspanyolca, portekizce, Rusça ve hintçe gibi yalnızca sınırlı sayıda dili desteklemektedir. Eşinizin tercih ettiği dil desteklenenler listesinde yoksa, transkripsiyon seçeneğini göremeyebilir.

Hocam sorunun sebebini sonunda anladım.
Telefonumuzda klavye ayarlarında bulunan “dikte'yi etkinleştir” özelliğinin açık olması gerekiyormuş. 🫡

Çözüm