WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR mavi ekran sorunu

Korvo17

Çalışkan
  • Anakart: Gigabyte B450 Gaming X Rev1
  • İşlemci: Ryzen 5 5600
  • Ekran Kartı: Gigabyte RTX3080 OC
  • İşletim Sistemi: Windows 10

Selam. Uzun süredir bu mavi ekran hataları ile başım dertte. İlk önce Windows 11 kullanırken "UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION, CRITICAL_PROCESS_DIED, SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION" hataları ile başladı. Türlü türlü testler ve denemeler yaptım ama çözülmedi. Son çare olarak format attım ve Windows 10 kurdum. Bu sefer de başlıktaki hata olan WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatasını vermeye başladı. Mavi ekran verir vermez sistem kilitleniyor ve reset atmadan düzelmiyor. Minidump dosyası hiçbir şekilde oluşmuyor.

Her parçayı ayrı ayrı test ettim, sıcaklıklarda herhangi bir sorun yok. 2 M.2, 1 SATA SSD var. Windows kurulu M.2 dışında diğerlerini çıkardım. 980 Pro SSD kullanıyorum, sağlığı 100. bugün Memtest yaptım, 0 hata verdi. OCCT ile tek tek ve toplu test yaptım, yine bir hata vermedi. Sistem boştayken sorun olmuyor. Oyuna girince bazen 2 dakikada, bazen 1 saatte mavi ekran veriyor. Tavsiyeniz ne olur? Güç kaynağı Corsair 750W. RAM'ler Corsair 8×4 3200 MHz DDR4. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Doğrudan atamadım, zip yapıp attım, hem yönetim olayları, hem windows günlükleri uygulama ve sistem kısmı

Dosya Ekleri

Whea uncorrectable error'un ilk parametre 0x10 yani bir cihaz sürücüsü tarafından bildirilen hata olduğunu söylüyor diyebiliriz. Bu büyük ihtimalle sistem diskinin sürücüsüne ait bir olay, disk ile ilgili sayfalama hataları ve g/ç işlemleri yeniden denendi uyarıları var. Başka diske kurmanız gerek işletim sistemini veya diskin takılı olduğu slotta bir sorun olabilir açıp bakmanız gerek.

Ya da BIOS'tan PCI-e sürümünü düşürmek te işe yarayabilir diskten kaynaklanıyorsa.

Şuan anakart üzerindeki m2 slotunda tek disk takılı. İkinci bir yuva olmadığı için oraya takamıyorum. Yapabileceğim tek şey sağlığı 78 olan m2 ssd'i sisteme takıp Windows kurmak. Onu da deneyebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…