İsmail Eren

Çalışkan
Arkadaşlar modem ve internet sağlayıcıları hakkında gram bilgim yok. Wi-Fi 7'ye geçmek istiyorum.

Evimde Kablonet'in Wi-Fi 5 50Mbps download, 10 Mbps upload kullanıyorum. Fiber olup olmadığını bilmiyorum. Şimdi ben direk modemi alsam takabiliyor muyum, yoksa başka bir şey yapmam gerekir mi?

Arka paneller böyle. Router'lerde şu beyaz kablo girişini göremediğimden dolayı sordum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-11-10 saat 19.31.08_c3acf210.webp
    WhatsApp Görsel 2025-11-10 saat 19.31.08_c3acf210.webp
    735 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar modem ve internet sağlayıcıları hakkında gram bilgim yok. Wi-Fi 7'ye geçmek istiyorum.

Evimde Kablonet'in Wi-Fi 5 50Mbps download, 10 Mbps upload kullanıyorum. Fiber olup olmadığını bilmiyorum. Şimdi ben direk modemi alsam takabiliyor muyum, yoksa başka bir şey yapmam gerekir mi?

Arka paneller böyle. Router'lerde şu beyaz kablo girişini göremediğimden dolayı sordum.
Wifi 7 Modemler daha ülkemize gelmedi diye biliyorum, illa geçmek istiyorsanız Wifi 6 geçebilirsiniz.

DOCSiS altyapısı kullanıyorsunuz, sağlayıcınız Türksat diye düşünüyorum. Böyle bir pakette Wifi 7 modemi temin edip de geçmek pek mantıklı değil. Sağlayıcıyla görüşüp daha iyi WiFi 6 destekli bir modeme geçmek daha mantıklı olabilir.

Ya da eğer Infinity 401 köprü destekliyorsa MR70X-MR80X ayarında bir Router'ı Access Point olarak kullanın. Lakin paketiniz düşük olduğundan çok da fark beklemeyin yani. Şuan tamamen kapsama alanından ve internetin sağlıklı yayılmasından bahsediyorum.

Mevcut 50 Mbps bağlantıyla Wi-Fi 7 almak mantıksız, hızını artırmadan avantajını görmezsin göremezsin. Önce fiber veya daha hızlı paket al, sonra Wi-Fi 7 modem al. Modemi takmak için Kablonet hattını bağlaman yeterli, giriş tipi uyumlu değilse destek hattını ararsın.

Elindeki cihaz iyi sadece kablosuzu kötü onun yanına Wi-Fi 6 rouyer ya da evin büyükse mesh sistemi alıp kullanman yeterli.