WiFi 2.4 GHz neden eskisi gibi verimli değil?

Evet düşük ping sağlayabilirdi ama 5GHz kadar efektif hız sağlayamıyor bu internet kullanımının yaygınlaşmasıyla fazlasıyla alakalı yani siz istediğiniz kadar uygun kanalı seçin artık her şey internet kullanır hale geldiği için etraftaki sinyal yoğunluğu fazlasıyla performans düşürüyor.
Bence 2.4 Ghz için yeni teknoloji geliştirilmeli. Bu yama gibi birşey olabilir. Frekans çakışmasını 2.4 Ghz'de önlemek önemli. Uzak menzilde faydasını çok görürüz eğer tam stabil ve tam güçte çalışırsa. Hem ayrıca, duyumlarıma göre, 2.4 GHz'den bazı teknik ve yöntemler ile 1 Gbps (1000 Mbps) hıza anca erişilebiliyormuş. Öyle duydum ama özel router falan gerektirir.

Hocam ben Didim gibi küçük bir yerde ve şehir merkezinden uzaktayım. Buna rağmen çakışma varsa durum vahim. Acaba 4.5G baz istasyonları mı etkiliyor?
Hız testinizi yaparken Didim'den Netdirekt'in İzmir ağına bağlanıp öyle test yapıyor aslında bu da sonuçların yanlış çıkmasını sağlayabilir. İnternet sağlayıcınızın kendi sitesinden hız testi yapmayı da deneyin bir de, sonuçları merak ediyorum açıkçası.
Hem ayrıca, duyumlarıma göre, 2.4 GHz'den bazı teknik ve yöntemler ile 1 Gbps hıza anca erişilebiliyormuş. Öyle duydum ama özel router falan gerektirir.
600 Mbps civarına kadar hız sunabilir ama bu çok ütopik şeyler bence eğer ki evinize çok iyi bir Wi-Fi altyapısı kurmak istiyorsanız biraz tuzlu olsa da powerline gibi bir ağ kurup bazı prizlere repeater gibi şeyler takıp ağ kalitenizi arttırmayı denerseniz 2.4'de istediğiniz sonuca anca ulaşırsınız.

Hız testinizi yaparken Didim'den Netdirekt'in İzmir ağına bağlanıp öyle test yapıyor aslında bu da sonuçların yanlış çıkmasını sağlayabilir. İnternet sağlayıcınızın kendi sitesinden hız testi yapmayı da deneyin bir de, sonuçları merak ediyorum açıkçası.

600 Mbps civarına kadar hız sunabilir ama bu çok ütopik şeyler bence eğer ki evinize çok iyi bir Wi-Fi altyapısı kurmak istiyorsanız biraz tuzlu olsa da powerline gibi bir ağ kurup bazı prizlere repeater gibi şeyler takıp ağ kalitenizi arttırmayı denerseniz 2.4'de istediğiniz sonuca anca ulaşırsınız.
Devletler resmen bizi kısıtlıyor aslında. Biz istediğimiz sinyal gücü ve frekansı kendimiz ayarlayamıyoruz. Bu saçmalık.

Emin olun, NetDirekt en iyi sunucu. En düşük pingli ve en yüksek hızı veren. O yüzden o sunucudan yaptım.

Emin olun, NetDirekt en iyi sunucu. En düşük pingli ve en yüksek hızı veren. O yüzden o sunucudan yaptım.
NetDirekt'in daha hızlı test sonucu verdiğini biliyorum ama İzmir değil de Denizliye de bağlanabilir mesela ağınız test sırasında. O yüzden kendi sağlayıcınızın sitesinden deneyin dedim bir de çünkü Didim çok arada kalan bir ilçe.

Ağ kirliliğine örnek veriyorum ben İzmir'in merkezinde Karşıyaka'da 64 daireli 9 katlı bir apartmanda oturuyorum ve modem bana 1 oda uzaklıkta ve neredeyse her dairede internet de var internet paketim 100 Mbps ancak en fazla 98 gördüğüm oldu.

5GHz sonucu:
1720208297657.webp

2.4GHz sonucu:
1720208453925.webp

NetDirekt'in daha hızlı test sonucu verdiğini biliyorum ama İzmir değil de Denizliye de bağlanabilir mesela ağınız test sırasında. O yüzden kendi sağlayıcınızın sitesinden deneyin dedim bir de çünkü Didim çok arada kalan bir ilçe.

Ağ kirliliğine örnek veriyorum ben İzmir'in merkezinde Karşıyaka'da 64 daireli 9 katlı bir apartmanda oturuyorum ve modem bana 1 oda uzaklıkta ve neredeyse her dairede internet de var internet paketim 100 Mbps ancak en fazla 98 gördüğüm oldu.

5GHz sonucu:
Eki Görüntüle 62787

2.4GHz sonucu:
Eki Görüntüle 62789
Benim için en iyi en yakın pop İzmir'de ve Tıklanet izmir pop mevcut. En iyisini oradan alıyorum.

5GHz sonucu:
Eki Görüntüle 62787

2.4GHz sonucu:
Eki Görüntüle 62789
Sağlayıcımın kendi sitesinde hız testi yok çünkü Netservices çok yeni bir İSS.

Bence 2.4 Ghz için yeni teknoloji geliştirilmeli. Bu yama gibi birşey olabilir. Frekans çakışmasını 2.4 Ghz'de önlemek önemli. Uzak menzilde faydasını çok görürüz eğer tam stabil ve tam güçte çalışırsa. Hem ayrıca, duyumlarıma göre, 2.4 GHz'den bazı teknik ve yöntemler ile 1 Gbps (1000 Mbps) hıza anca erişilebiliyormuş. Öyle duydum ama özel router falan gerektirir.
Fizik kuralları. Hızı arttırmanın yolu frekanstan geçiyor. Frekansı arttırmak menzili azaltıyor. Hem hız hem de menzil istiyorsak yüksek frekans ve yüksek güç çıkışı gerekir. Yüksek güç çıkışı da insan sağlığına tehlike yaratıyor.

Frekanslar devletlerin kontrolündedir, birçok bant spesifik amaçlar için saklanır veya hakları kiralanır. 2.4 GHz, 5 GHz ve 6 GHz'de açık olarak kullanılabilen sınırlı frekanslardır. Birçok ülkeye göre küsürat değişmekte. Her 2.4 GHz modem küsüratlar ve anlaşmalar nedeniyle çalışmayabilir her cihazla.

Geri
Yukarı Alt