Birinci tavsiye, önce Windows 10-11 olsun fark etmez ilk yapacağınız şey performans seçenekleri de bu ayarları yapmanız.
Eki Görüntüle 166619
İkinci yöntem başlangıç programlarında sadece ekran kartı programı, ses ve Windows güvenlik açık kalmalı. Diğerini kapatmak açılışta ve RAM'de boş yere yer kaplamasına neden olur? Tabii ki sizin için gereken programlara izin verin.
Üçüncü seçenek.
Denetim Masası pil ayarlarında yüksek performans seçip uyku ve ekrani kapat hiçbir zaman yap isteğe bağlı olarak.
Dördüncü tavsiyem, sürücüleri ve Windows Update'ni güncel tutmak. Derseniz güncelleme yaptım ama anakart modelini bilmiyorum, Ara'ya sistem bilgisi yazın. Orada model yazar. Anakartınız ne ise Google'a yazıp sitesine girip desteğe girdikten sonra ses, lan, chipset ve RST sürücülerini indirip kurmak.
Beşinci ve son, temp %temp% ve prefetch gibi klasöründeki dosyaları silmeyin. Önbellektir, yine aynı dosya oluşturur. Bu size yavaşlık olarak geri döner ve Regedit ayarlarına kesin dokunmayın.
Not: YouTube'da gördüğünüz her hızlandırma yönetimini yapmayın. Çökertmeye veya daha kötü şekilde performansı alırsınız.
Umarım faydalı olur sizin için.