Windows 10 Desteğinin Kesilmesi Sonrası Linux'a Fırsat Doğuyor

Şu Linux bir tek bana çok ters geliyor herhalde. Yıllardır Windows kullanan birisi olarak Linux tabanlı dağıtımlar çok rahatsız edici geliyor. Belki daha pratik, daha özgür bir dünyadır Linux dünyası. Yine de ben Windows'ta kalmayı tercih ediyorum ya.

Bir eşik var. O eşiği geçince Linux daha rahat geliyor. ZorinOS'e bir bakabilirsin.

Program destekleri hala sıkıntılı. Programı çalıştırsan bile uyum sorunları olabiliyor. Bunların çözülmesi lazım.

Program destekleri hala sıkıntılı. Programı çalıştırsan bile uyum sorunları olabiliyor. Bunların çözülmesi lazım.
Linux çoğu son kullanıcı için sıkıntı çıkarmayacak bir ekosisteme sahip. Program destekleri hala sıkıntılı değil bana kalırsa. Özel/profesyonel yazılımlar hariç son kullanıcı için sorunsuz bir deneyim vaat ettiğini düşünüyorum.

Ayrıca özgür yazılım bizi kurtaracak olan. En son okuduğum bir haberde Almanya'nın Linux'a ya da LibreOffice'e geçtiğini okumuştum bazı kurumlarda.

Office uygulamaları vs. pek de önemli değil. Alternatifi bulunur. Ama bazı yazılımların alternatifi yok. Bu biraz yapımcı ile de alakalı. Ama sonuç olarak uyumlu değil.

Ama bazı yazılımların alternatifi yok.
Zaten ben de o yüzden son kullanıcı diye belirttim. Son kullanıcı için Linux sorunsuz. Ama böyle AutoCAD gibi yazılımlar kullanılacaksa tabii ki sıkıntılı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…