Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Evet dostlar. Bazı bilgisayarların ekranına Windows 10 desteğinin sonuna yaklaşıldı şeklinde uyarılar görmeye başladım. Güvenlik güncellemeleri yakın zamanda kesilebilir.

Windows 10'u güvenli şekilde kullanmanın en mantıklı yolu da Windows 10 Enterprise LTSC sürümünü kullanmak olacaktır. Ancak o da Enterprise lisans gerektirebilir.

Evet dostlar. Bazı bilgisayarların ekranına Windows 10 desteğinin sonuna yaklaşıldı şeklinde uyarılar görmeye başladım. Güvenlik güncellemeleri yakın zamanda kesilebilir.

Windows 10'u güvenli şekilde kullanmanın en mantıklı yolu da Windows 10 Enterprise LTSC sürümünü kullanmak olacaktır. Ancak o da Enterprise lisans gerektirebilir.
10 senelik işletim sistemi ama şuanki windows 11 den daha stabil çalışıyor bir devrin sonu...

Neyse ki Windows To Go kurulumumda ESU güncellemelerini alabileceğim :) 2028'e kadar Windows 10 Enterprise 22H2 sürümünü USB belleğimde kullanmaya devam edebileceğim.

Windows 10 da artık XP ve 7 ile aynı muameleyi görecek :( Windows 7 desteği bittikten sonra uygulamalar da desteği kesmeye başlamıştı. Şu anda Windows 7'ye (resmi olarak) ne Chrome, ne Firefox (ESR olmayan sürüm), ne Steam, ne VMware, ne diğer yazılımların çoğu, ne de 2020'den sonra çıkan oyunlar destek veriyor. Aynısı birkaç sene sonra maalesef Windows 10'a da olacaktır.

Windows 8.1'den Windows 10'a ücretsiz yükseltme ile geçtiğim günü daha dün gibi hatırlıyorum. Sonra bilgisayarıma (Acer V3-571G) SSD takıp sıfırdan Windows 10 kurmuştum ve 2017 yılına kadar kullanmıştım. Daha sonra laptop'u bırakıp abimin masaüstü bilgisayarına geçmiştim. Onda da Windows 7'yi silip Windows 10'a geçmiştik. Temmuz 2021'den beri ise Windows 11 kullanıyorum. Hayat gerçekten hızlı geçiyor.

Çok da beğenmediğim ama stabil bir işletim sistemiydi. Kömür temadan nefret ederdim.
10 senelik işletim sistemi ama şuanki windows 11 den daha stabil çalışıyor bir devrin sonu...
10'un ilk çıktığı zamanlardaki açılan konulara bakın 11'e yazılan tüm yorumların aynısını göreceksiniz. Söyleyeceklerim bu kadar.

2032'ye kadar değil miydi?

Bloat yuvası Windows 11'e geçeceğime archı 90.kez manuel kurarım.
Öyle yapın canlarım. İlla microsoft lazım değilse Linux'a geçin.
file_00000000a32051f69a6549db8545cabc_conversation_id=67f04b65-943c-8013-a62d-f8c564a3bca6&me...webp