Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bilmeyenler için not: Bu, 90 günlük deneme sürümüdür.

Microsoft, yukarıdaki sayfayı kaldırmış; ancak ISO dosyası hâlâ sunucularında duruyor.

Buraya girip indirme seçeneğine tıklayınca aşağıda ISO bağlantısı çıkıyor. Sunucudan da silinirse, ISO bağlantısını tekrar web.archive.org sitesinde aratınca 5 Ekim 2025 tarihli görüntüden indirilebiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İş dünyasının artık Windows 10 kullanacağını sanmıyorum. (Türkiye dışında konuşuyorum.) Yeni kurulumlarda Windows 11'e yöneliyor olabilirler. Microsoft'un Windows 10'u sunucusundan kaldırması gayet doğal bir durum.

İş dünyasının artık Windows 10 kullanacağını sanmıyorum. (Türkiye dışında konuşuyorum.) Yeni kurulumlarda Windows 11'e yöneliyor olabilirler. Microsoft'un Windows 10'u sunucusundan kaldırması gayet doğal bir durum.

Yeni bilgisayarlar için sorun olmayabilir; ancak biraz eski bilgisayarlarda kasıyor. Çok daha fazla görsellik ve animasyon için, bu pahalılıkta yeni bilgisayar almak zor.

Linux'un kronik sorunları olmasa Linux'a bile geçilir; ama tarayıcılar desteğini kesene kadar 2-3 sene daha kullanılır bence.

Yeni bilgisayarlar için sorun olmayabilir; ancak biraz eski bilgisayarlarda kasıyor. Çok daha fazla görsellik ve animasyon için, bu pahalılıkta yeni bilgisayar almak zor.

Linux'un kronik sorunları olmasa Linux'a bile geçilir; ama tarayıcılar desteğini kesene kadar 2-3 sene daha kullanılır bence.
Firmada kullanılan ürünler Windows 10 Enterprise mı gerektiriyor?

Firmalarla alakası yok. Bu 90 günlük deneme sürümü sadece Enterprise versiyonuyla geliyor.
Alakası var. Bu sürüm firmalarda kullanılacak şekilde tasarlanıyor. Buna göre tasarlandığı için zaten 3 ay deneme sürümü veriliyor. Microsoft, "Bu sürümü son kullanıcı da kullanıyordur, sunucumdan dosyayı silmeyeyim." şeklinde düşünmez. "Firmalar artık Windows 11 kullanmalı." şeklinde düşünür.