Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
9
Bilgisayarımı yeni formatladım. Ve oyunları setup ile kurmaya çalıştım. Ancak GameuxInstallHelper ile ilgili bir hata aldım. Hatayı hatırlamıyorum ancak bu bir DLL dosyası zaten. Ve hem System32 hem de SysWOW64 klasörümde bulunmuyor. Kendinizde var mı, bir kontrol eder misiniz? Eğer varsa sıkıştırıp buraya atabilirseniz çok sevinirim.

Çözüm
CMD' yi yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow yazar mısın?

İşe yarayacağını sanmıyorum pek ama deneyeyim.

@tereyagburak işe yaramadı. Hala yok.

Arkadaşlar ne yaptım ettim sorunu çözdüm. Ancak bunları denemeye kalkışmayın, büyük ihtimalle işe yaramaz her şeyi çorba yaptım çünkü :D

1. FSX'i kurmaya çalışırken hata aldım.
  2. Oyun dosyalarını manuel olarak sildim (AppData dahil) çünkü Denetim Masası'nda yoktu.
  3. Ardından tekrar denedim, yine olmadı.
  4. Yine oyun dosyalarını manuel olarak sildim.
  5. Ardından CMD'yi yönetici olarak açtım ve sırasıyla şu komutları girdim: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth ve sfc /scannow
  6. Yine denedim, yine işe yaramadı.
  7. Oyun dosyalarını manuel olarak sildim.
  8. İnternetten GameuxInstallHelper.dll dosyası indirim setup.exe'nin bulunduğu klasöre, System32 ve SysWOW64 klasörlerine attım.
  9. Tekrar denedim, bu sefer oldu ancak oyunun çalıştırılabilir dosyası yoktu.
  10. Denetim masasından repair denedim, oldu ancak takılı kaldı.
  11. Ardından görev yöneticisinden tüm setup dosyalarını kapattım.
  12. Oyunun dosyalarını manuel olarak sildim.
  13. System32, SysWOW64 ve setup.exe'nin bulunduğu klasörlerden GameuxInstallHelper.dll dosyasını sildim.
  14. Tekrar denedim, ve başarılı bir şekilde kurulumu gerçekleştirdim.
DLL hataları böyle çözülmez. Aldığınız hatayı atın, öna göre bir çözüm bulalım.

Bu DLL dosyası sadece bir driver. Microsoft'un kendi sitesinde de yazıyor. Manuel olarak DLL ekleme çoğunlukla çözmez ama burada çözebilir.

1707844994148.webp

Microsoft driveri olduğu için Windows 10 ile beraber geliyor ve her bilgisayarda aynı dosya.

Son düzenleme:
CMD' yi yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow yazar mısın?

İşe yarayacağını sanmıyorum pek ama deneyeyim.

@tereyagburak işe yaramadı. Hala yok.

Arkadaşlar ne yaptım ettim sorunu çözdüm. Ancak bunları denemeye kalkışmayın, büyük ihtimalle işe yaramaz her şeyi çorba yaptım çünkü :D

1. FSX'i kurmaya çalışırken hata aldım.
  2. Oyun dosyalarını manuel olarak sildim (AppData dahil) çünkü Denetim Masası'nda yoktu.
  3. Ardından tekrar denedim, yine olmadı.
  4. Yine oyun dosyalarını manuel olarak sildim.
  5. Ardından CMD'yi yönetici olarak açtım ve sırasıyla şu komutları girdim: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth ve sfc /scannow
  6. Yine denedim, yine işe yaramadı.
  7. Oyun dosyalarını manuel olarak sildim.
  8. İnternetten GameuxInstallHelper.dll dosyası indirim setup.exe'nin bulunduğu klasöre, System32 ve SysWOW64 klasörlerine attım.
  9. Tekrar denedim, bu sefer oldu ancak oyunun çalıştırılabilir dosyası yoktu.
  10. Denetim masasından repair denedim, oldu ancak takılı kaldı.
  11. Ardından görev yöneticisinden tüm setup dosyalarını kapattım.
  12. Oyunun dosyalarını manuel olarak sildim.
  13. System32, SysWOW64 ve setup.exe'nin bulunduğu klasörlerden GameuxInstallHelper.dll dosyasını sildim.
  14. Tekrar denedim, ve başarılı bir şekilde kurulumu gerçekleştirdim.

Son düzenleme:
Çözüm