Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

24409

Becerikli
Arkadaşlar selam. Biliyorsunuz ki Windows 11 çok gelişti ve gayet de güzel fakat çok RAM yiyor ve oyunlarda daha az FPS veriyor. Windows 10 bence görünüm, tasarım ve performans olarak daha iyi. Fakat Microsoft Windows 10 desteğini bitirecek, ancak daha 2.5 ay var. Bir de bir sistem geldi, kayıt olabilirsek 1 yıl daha güncelleme alacağız. Peki sizce Windows 10 desteği bittiği zaman hâlâ kullanılır mı? Oyun için, iş için falan filan işte. Bence kullanılır, hâlâ güzel.

Çözüm
Hocam ben 11 deydim zatende baya fps drop yiyodu 10 a geçtim hepsi gittide 10 un desteği bitmesi kötü olucak ya.
TPM olayı yüzünden FPS'den şikayet edenler var ve Windows elbet bunun farkındadır, net bir şey söylemek istemem ama ileride bunu düzelteceklerdir.

Siz seviyorsanız destek kesilene kadar kullanın ama W11'in de daha iyi olduğunu bilin.
Arkadaşlar selam. Biliyorsunuz ki Windows 11 çok gelişti ve gayet de güzel fakat çok RAM yiyor ve oyunlarda daha az FPS veriyor. Windows 10 bence görünüm, tasarım ve performans olarak daha iyi. Fakat Microsoft Windows 10 desteğini bitirecek, ancak daha 2.5 ay var. Bir de bir sistem geldi, kayıt olabilirsek 1 yıl daha güncelleme alacağız. Peki sizce Windows 10 desteği bittiği zaman hâlâ kullanılır mı? Oyun için, iş için falan filan işte. Bence kullanılır, hâlâ güzel.

Windows 10 düşük veya orta sistemli bilgisayarlar için kullanabilir Windows 11 için 32 GB RAM daha akıcı rahat kullandiriyor mesela benim boşta 7GB yiyor oyun kendisi 12 GB yiyor ama RAM'den drop olmuyor.

Windows 10 düşük veya orta sistemli bilgisayarlar için kullanabilir Windows 11 için 32 GB RAM daha akıcı rahat kullandiriyor mesela benim boşta 7GB yiyor oyun kendisi 12 GB yiyor ama RAM'den drop olmuyor.
Hocam bide bu windows 10 için bi sistem geldi 1 yıl daha kullanabiliyoruz ben bugün geçtim windows 10 a o yüzden gelmemiş olabilir mi? Çünkü 1 yıl daha güncelleme alıcak diye ben 10 a döndüm.

Hocam her sistem için geçerli olmamakla beraber W11 3-5 fps daha fazla veriyor, tabii parçaların da önemi büyük, en kısa zaman da w11'e geçmenizi tavsiye ederim. W11 ilk çıktığında stabilite problemleri olsa da birçoğu giderildi şuan için.

Edit:

Hocam her sistem için geçerli olmamakla beraber W11 3-5 fps daha fazla veriyor, tabii parçaların da önemi büyük, en kısa zaman da w11'e geçmenizi tavsiye ederim. W11 ilk çıktığında stabilite problemleri olsa da birçoğu giderildi şuan için.
Hocam ben 11 deydim zatende baya fps drop yiyodu 10 a geçtim hepsi gittide 10 un desteği bitmesi kötü olucak ya.

Hocam bir de bu Windows 10 için bir sistem geldi 1 yıl daha kullanabiliyoruz ben bugün geçtim Windows 10'a o yüzden gelmemiş olabilir mi? Çünkü 1 yıl daha güncelleme alacak diye ben 10'a döndüm.

Evet Windows 10 1 yıl daha güncelleştirme alacak desteği kalkıyor diye kullanılmayacak bir şey yok mesela Windows 7'yi bütün programlar desteğini çekene kadar kullandık.

TPM olayı yüzünden FPS'den şikayet edenler var ve Windows elbet bunun farkındadır, net bir şey söylemek istemem ama ileride bunu düzelteceklerdir.

Siz seviyorsanız destek kesilene kadar kullanın ama W11'in de daha iyi olduğunu bilin.

Çözüm
Bence 10 un desteği tamamiylen bittiğinde tarihe karıştığında anca 11 e geçilir çünkü 10 hala çok iyi hala daha iyi bence(Öznel)

Windows 10 LTSC sürümlerinin desteği hala devam ediyor. LTSC 2021 indirip kullanmaya devam edebilirsiniz.
Hocam ben onu yapacaktımda unuttum bu microsoftun banada esunun yollamasını bekliyorum.

Hocam ben onu yapacaktımda unuttum bu Microsoft'un bana da esunun yollamasını bekliyorum.

Ne demek istediğinizi anlamadım, LTSC'nin kendine has bir ISO'su var onu Rufus'la yazdırıp kuruyorsunuz. Aktive etmek için özel LTSC keyi gerekiyor o keyi normal kullanıcılara satmıyorlar, kurumsal firmalara satıyorlar. Mas ile aktive edip kullanabiliyorsunuz.