Arkadaşlar selam. Biliyorsunuz ki Windows 11 çok gelişti ve gayet de güzel fakat çok RAM yiyor ve oyunlarda daha az FPS veriyor. Windows 10 bence görünüm, tasarım ve performans olarak daha iyi. Fakat Microsoft Windows 10 desteğini bitirecek, ancak daha 2.5 ay var. Bir de bir sistem geldi, kayıt olabilirsek 1 yıl daha güncelleme alacağız. Peki sizce Windows 10 desteği bittiği zaman hâlâ kullanılır mı? Oyun için, iş için falan filan işte. Bence kullanılır, hâlâ güzel.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
TPM olayı yüzünden FPS'den şikayet edenler var ve Windows elbet bunun farkındadır, net bir şey söylemek istemem ama ileride bunu düzelteceklerdir.Hocam ben 11 deydim zatende baya fps drop yiyodu 10 a geçtim hepsi gittide 10 un desteği bitmesi kötü olucak ya.
Siz seviyorsanız destek kesilene kadar kullanın ama W11'in de daha iyi olduğunu bilin.
Hocam Pekı LTSC nin farkı neki de 2032 ye kadar devam edecek?@5481 hocam haklı LTSC sürümleri 2026'ye kadar devam edecek.
Hocam Pekı LTSC'nin farkı neki de 2032'ye kadar devam edecek?
Windows'dan Gereksiz servislerin, programların çıkarılmış hali diyebiliriz. Sadece güvenlik güncelleştirmesi alıyorlar ve yıllarca destek alıyorlar, özellik güncelleştirmesi almıyor. Atmlerde, kios, vb cihazlarda çalışmak için yapılmış bir Windows sürümü. Gereksiz programlar olmadığı için FPS olarak normal Windows sürümlerinden daha performanslı çalışıyor. Oyunlar için daha iyi.
Rav3nnd
Deneyimli
- Makaleler
- 4
Hocam yanlış yazmışım 2027'miş 2026 diye yanlış yazmışım bilginiz olsun. Onu da daha sonra düzelttim.Hocam Pekı LTSC nin farkı neki de 2032 ye kadar devam edecek?
Farkı ise güncelleme almayan kurumsal sürüm olması.
Yani Microsoft daha az masraf yaptığı için daha fazla güncelleme veriyor. Mantıklı aslında!Hocam yanlış yazmışım 2027'miş 2026 diye yanlış yazmışım bilginiz olsun. Onu da daha sonra düzelttim.
Farkı ise güncelleme almayan kurumsal sürüm olması.
Rav3nnd
Deneyimli
- Makaleler
- 4
Yanii hocam özetle: Özel bir zevk/istek söz konusu değilse W11 daha iyi olur ama harici bir durum varsa desteği kesilene kadar devam edin.Yani Microsoft daha az masraf yaptığı için daha fazla güncelleme veriyor. Mantıklı aslında!
Kaynaklar:
Windows 11 ile Windows 10 arasinda, Windows 11'in fazla kaynak tuketmesi, yavas olmasi ve daha fazla bloatware olmasi farki var. Taban olarak aynilar, ondan Win10, hala kullanilir. Destek bitince de kullanilir. Hem uzatilmis guvenlik guncellemesi alacagi icin hem de daha kullanisli oldugu icin.
Yeni konular
-
-
-
Çözüldü Technopat "Hesap kapatılmıştır" sorunu için ne yapabilirim?
- Unlishimaide
-
-
-
-
-
Samsung Galaxy S23'te One UI 8.5 güncellemesi sonrası pil süresindeki değişim
- Mr. Soprano
-