TheAras

Çalışkan
Başlıkta da belirtildiği gibi bu kısa rehberde ESU almak veya Windows'u etkinleştirmenin nasıl olduğunu açıklayacağım.

Tek ihtiyacımız;

PowerShell

Tek yapmanız gereken PowerShell'i açıp,

''irm https://get.activated.win | iex''

Bunu yapıştırmak. Akabinde gelen ekranda yapmak istediğiniz işleme göre seçim yapıyorsunuz.

ESU (extended Security updates) almak için. Tsforge'u seçip, yeni gelen menüde "ESU" seçeneğini seçtikten sonra geriye beklemek kalıyor. Sonra güvenle kapatabilirsiniz.
Eğe Windows bilgisayarınızda aktif değil ise. HWID yazan seçeneği seçerek aktif edebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• image (2).webp
    image (2).webp
    10,2 KB · Görüntüleme: 220
  • image (1).webp
    image (1).webp
    6,2 KB · Görüntüleme: 225
Bunu birkaç yerde daha görmüştüm. Ne kadar güvenilirdir hocam bu? Chatgpt'ye sorduğumda 3.parti bir yazılım bu güvenme dedi.

ESU, genişletilmiş güncellemeler anlamına gelir ve normalde destek süresi bitmiş işletim sistemleri içindir. Windows 11 şu anda güncellenen bir işletim sistemi durumunda.

Hayir demek istedigimi yanlış anladiniz ben genel olarak Windows 10 da israr edenler var Windows 11 varken neden 10 diyorum sizin rehber ayri.

Hayir demek istedigimi yanlış anladiniz ben genel olarak Windows 10 da israr edenler var Windows 11 varken neden 10 diyorum sizin rehber ayri.
Bazı kullanıcıların işlemcileri Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0. sağlamadığından veya işlemcileri Windows 11'e yükseltilmeyi desteklemediğinden. Mecbur Windows 10 kullanmaya devam edecekler. Ayrıca bazı kullanıcılar ise Windows 11'in bazı kısımlarının yapay zekaya yaptırılmasından dolayı şüphelere sahip. Stabilite sorunları, ayrıca yakın zamanda olan kullanıcıların SSD'lerinin çöp olmasından bazı kullanıcılar ise Windows 11'e geçmek istemiyor.

Bazı kullanıcıların işlemcileri güvenilir platform modülü (TPM) sürüm 2.0. sağlamadığından veya işlemcileri Windows 11'e yükseltilmeyi desteklemediğinden. Mecbur Windows 10 kullanmaya devam edecekler. Ayrıca bazı kullanıcılar ise Windows 11'in bazı kısımlarının yapay zekaya yaptırılmasından dolayı şüphelere sahip. Stabilite sorunları, ayrıca yakın zamanda olan kullanıcıların SSD'lerinin çöp olmasından bazı kullanıcılar ise Windows 11'e geçmek istemiyor.

Evet makul sebepler. Microsoft yanlış yapti sistem gereksinimlerinde onu anlayabiliyorum. SSD cop olma konusunda bu sorundan kac kisi etkilendi bilmiyorum yuzde kac. Ama bence her şeye ragmen Windows 11 guzel bir isletim sistemi ciktigindan bu yana kullanan biri olarak hiçbir sorun yasamadim.