Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TinerciYasin

Başarılı
Selam tekrardan, açtığım diğer konulara göz atarsanız sistemim için en stabil işletim sistemini arıyorum, uzun süre kasmadan donmadan kullanabileceğim akıcı bir işletim sistemi arıyorum açıkçası. Yaptığım araştırmalarda NTLite programına denk geldim bu program ISO'yu editlemeye yardımcı olarak gereksiz hizmet ve uygulamalardan arındırıyormuş. Ya yanlış bir şeyin tikini kaldırıp sistemi çökertirim diye korkuyorum açıkçası. Windows 10 işletim sistemini seçeceğim, bunu NTLite ile editlememe gerek var mıdır yoksa stock haldemi kullanılmalıdır, yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. Amacım laptopum için en stabil ve en performanslı işletim sistemini kurmak. Laptop özelliklerim ASUS X515ep i5 1135G7 ( 11th gen ) işlemci, MX330 2 GB GDDR5 64-bit harici ekran kartı, 8 GB DDR4 3200 MHz CL22 RAM, 512 GB M.2 SSD.

Çözüm
@TinerciYasin debloat sorun çıkartmaz cihazlarda merak etmeyin, 23h2 veya 22h2 sürümünü öneririm size.

Tek sorun çıkartacak şey birbirine bağlı hizmetleri silmemeniz, örneğin Microsoft Store hizmetlerinden birini silip diğerini silmezseniz Microsoft Store çalışmayabilir.
Sistemi çökertmekten kasıt komple çökmesi ise bilgisayarlarda böyle bir şey olmaz. yalnızca bios update gibi durumlarda olur. oda farklı bir şey zaten eğer yanlış bir şey yaparsan normal ISO indirip tekrar kurarsın.

RAM biraz sorun olur, ekran kartı hakkında bilgim yok. NTLite kullanmanızı öneririm, ben yardım etmiştim sanırsam konunuza birkaç arkadaşla beraber. Sistemi çökertmezsiniz bu arada merak etmeyin, ben biraz affedersiniz ama hayvan gibi düzenleme yaptığımdan (NTLite dışında da) olmuştu :D

RAM biraz sorun olur, ekran kartı hakkında bilgim yok. NTLite kullanmanızı öneririm, ben yardım etmiştim sanırsam konunuza birkaç arkadaşla beraber. Sistemi çökertmezsiniz bu arada merak etmeyin, ben biraz affedersiniz ama hayvan gibi düzenleme yaptığımdan (NTLite dışında da) olmuştu :D

Hatırlıyorum sizi evet, daha fazla yoruma ihtiyaç duyduğumdan benzer bir konu açtım.

Sistemi çökertmekten kasıt komple çökmesi ise bilgisayarlarda böyle bir şey olmaz. Yalnızca BIOS Update gibi durumlarda olur. Oda farklı bir şey zaten eğer yanlış bir şey yaparsan normal ISO indirip tekrar kurarsın.

Anladım, genelde eski ve düşük donanımlı bilgisayarlara NTLite sürümlerini kurduklarını gördüm videolarda. Peki bu laptop için NTLite önerilir mi? Diğer yerlerdede bazı konular açtım ve tam kararlaştıramadım açıkçası. Stock mu yoksa NTLite mı kullanılması konusunda.

Anladım, genelde eski ve düşük donanımlı bilgisayarlara NTLite sürümlerini kurduklarını gördüm videolarda. Peki bu laptop için NTLite önerilir mi? Diğer yerlerdede bazı konular açtım ve tam kararlaştıramadım açıkçası. Stock mu yoksa NTLite mı kullanılması konusunda.
Ben genellikle debloat yapıyorum tek farkı kurulum sonrası ek uğraş istemesi ama ben ntlite kullanmamıştım çok fazla şey var biri kapanınca falan sorun olabiliyormuş.

Ben genellikle debloat yapıyorum tek farkı kurulum sonrası ek uğraş istemesi ama ben NTLite kullanmamıştım çok fazla şey var biri kapanınca falan sorun olabiliyormuş.

Evet işte tam da demek istediğim şey bu, sorunsuz kullanmak benim için önemli. Biraz daha yoruma ihtiyacım var doğrusu bu konu hakkında.

Evet işte tam da demek istediğim şey bu, sorunsuz kullanmak benim için önemli. Biraz daha yoruma ihtiyacım var doğrusu bu konu hakkında.
Onu pek bilmiyorum işte uygulamasını fazla kullanmadım rehberi vardı birtane onu takip edebilirsin kendi sitelerinde kullanım yazıyorsa ona bakabilirsin.

@TinerciYasin debloat sorun çıkartmaz cihazlarda merak etmeyin, 23h2 veya 22h2 sürümünü öneririm size.

Tek sorun çıkartacak şey birbirine bağlı hizmetleri silmemeniz, örneğin Microsoft Store hizmetlerinden birini silip diğerini silmezseniz Microsoft Store çalışmayabilir.

Çözüm
@TinerciYasin debloat sorun çıkartmaz cihazlarda merak etmeyin, 23H2 veya 22H2 sürümünü öneririm size.

Aslında o kadar göz korkutucu durmuyor gibi, biraz endişelendim ben galiba :D.