Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ST0RM

Çalışkan
Sistem Özellikleri:
İşlemci: Intel i5-13400F (stok soğutucu)
Ekran kartı: Gigabyte RTX 4070 Windforce (12 GB)
RAM: Crucial DDR5 5600 MHz Pro (2x16)
Anakart: ASUS TUF Z690 Plus.
PSU: Thermaltake TR2 S 750W.

Merhaba, bilgisayarımda Kernel Power 41 (63) hatası ile karşılaşıyorum. Windows 11 kullanırken bu hata daha fazlaydı, bu yüzden Windows 10’a geçiş yaptım ve şu an Windows 11’e göre daha az bu hatayla karşılaşıyorum. Güncel olarak bu hatayla yine de karşılaşıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Güncelleme:
Bu sabah karşılaştığım hatada durdurma kodu “Page Fault in Nonpaged Area” olarak gözüküyordu.
mmc_ZbXFz0GwNJ.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Memtest86 ile RAM testi yapmanı öneririm. XMP/EXPO açık iken. Hata alırsanız ki önceki mavi ekranlarına baktığımda muhtemelen RAM ile bir sorun var.

RAM sorun yaptığında Windows bozuk bellekten veri alıp veri yazdığında size hiç hissettirmeden bildiğiniz SSD'deki dosyaları da bozmaya başlıyor. Bir süre sonra direkt patlıyor.

Eğer ki RAM testi sorunsuz geçer ise bad sector taraması öneririm. O da olmaz ise temiz kurulum yapın.

Temiz kurulum için W10 Ghost Spectre ISO öneririm, orjinal Wİndows'tan daha stabil (gerçekten) ve daha performanslı. Ayrıca daha fazla gizlilik özelliği var.

RAM sorun yaptığında Windows bozuk bellekten veri alıp veri yazdığında size hiç hissettirmeden bildiğiniz SSD'deki dosyaları da bozmaya başlıyor. Bir süre sonra direkt patlıyor.
Bu yazdığınıza bakarsak, SSD'de önemli verilerin hemen yedeklenmesi gerekiyor. Değil mi?

Memtest86 ile RAM testi yapmanı öneririm. XMP/EXPO açık iken. Hata alırsanız ki önceki mavi ekranlarına baktığımda muhtemelen RAM ile bir sorun var.

Eğer ki RAM testi sorunsuz geçer ise bad sector taraması öneririm. O da olmaz ise temiz kurulum yapın.

Temiz kurulum için Windows 10 Ghost Spectre ISO öneririm, orijinal Windows'tan daha stabil (gerçekten) ve daha performanslı. Ayrıca daha fazla gizlilik özelliği var.

1767611636793.webp

SSD sağlığında bir sorun yok. Sorun RAM kaynaklıydı. Şu an diğer RAM'i kullanmıyorum ve bir sorun yok.

Bu yazdığınıza bakarsak, SSD'de önemli verilerin hemen yedeklenmesi gerekiyor. Değil mi?

E tabii, bozulmadan etmeden bir yedeklenmesi gerekiyor ama öyle dümdüz duran dosyalar için pek etki etmez. Benim dediğim Windows, oyunlar gibi gibi sürekli olarak read/write yapılan şeyler için. Yani bir oyun açtın diyelim 20GB boyutunda RAM'de de 5GB kullanıyor diyelim corrupt Memory ile oynar isen belki 1 2 ay içinde oyun dosyalarında bozulma yaşayabilirsin kalıcı olarak.
Read write yaparsa sorun, ki RAM için read write yapmak gerekiyor.
Ama atıyorum kenarda köşede bir videon var ona bir şey olmaz, tabii eğer RAM SSD'nin Firmware infosuna erişip bir şekilde corrupt verisini onun içine yazdırmazsa. Ki bu çok, çok çok çoooook düşük bir ihtimal. Hulkun gerçek olma olasılığı daha yüksek.

Eki Görüntüle 215995

SSD sağlığında bir sorun yok. Sorun RAM kaynaklıydı. Şu an diğer RAM'i kullanmıyorum ve bir sorun yok.

XMP kapalı iken de aynı sorunları yaşıyor muydunuz? Fazladan voltaj vermeyi deneyebilirsiniz eğer soğutmanız iyi ise.

DDR4 için 1.45 1.5v okey değerler. 1.6 olağan dışı yüksek, 1.65 ise genelde ya aşırı uç derece bilgili kişiler kullanıyor ya da ne yaptığını hiç bilmeyenler kullanıyor.