Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

doiya

Uzman
Son 2-3 gündür Alt + Tab atarken biraz daha fazla bekliyorum. Normalde direkt Alt + Tab atabilirken şimdi 1 saniye falan gecikme yapıyor.

Son 2-3 gündür Alt + Tab atarken biraz daha fazla bekliyorum. Normalde direkt Alt + Tab atabilirken şimdi 1 saniye falan gecikme yapıyor.
Sürücüleri güncelleyince düzeldi.

Son düzenleme:

Sürücüleri güncelleyince düzeldi.
Alt + Tab kısayolundaki gecikmeyi çözmek için şu adımları takip edebilirsin:

1. Ekran Kartı Sürücülerini Güncelle:
- Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Aygıt Yöneticisi"ni seçin.
- "Ekran kartları" bölümünü genişletin.
- Kullanmakta olduğunuz ekran kartına sağ tıklayın ve "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin.
- "Güncellemeleri otomatik olarak arayın" seçeneğini seçerek güncellemeleri kontrol edin.

2. Windows'u Güncelle:
- Ayarlar menüsüne gidin (Windows + I tuşlarına basarak).
- "Güncelleme ve Güvenlik" bölümüne gidin.
- "Güncellemeleri denetle" seçeneğine tıklayın ve mevcut güncellemeleri yükleyin.

3. Arka Plan Uygulamalarını Kontrol Et:
- Görev yöneticisini açmak için Ctrl + Shift + Esc tuşlarına basın.
- "Başlangıç" sekmesine gidin ve gereksiz uygulamaları devre dışı bırakın.

4. Performans Ayarlarını Optimize Et:
- Çalıştır penceresini açın (Windows + R) ve "SystemPropertiesPerformance" yazın, ardından Enter tuşuna basın.
- "Görsel Efektler" sekmesine gidin.
- "En iyi performansı sağla" seçeneğini seçebilirsiniz veya kişisel tercihinize göre bazı ayarları yapabilirsiniz.

5. Sistem Kaydını Temizleme:
- Disk Temizleme aracını kullanarak gereksiz dosyaları kaldırın.
- Arama çubuğuna "Disk Temizleme" yazın ve uygulamayı açın.
- Temizlemek istediğiniz sürücüyü (genellikle C:) seçin ve gereksiz dosyaları temizleyin.

Yukarıdaki adımları takip ettikten sonra Alt + Tab ile geçiş yaparken gecikmenin azalması beklenir. Sorun devam ederse daha fazla detay sağlayabilirsiniz.