Alifer

Uzman
Harddiskimde hali hazırda Windows10 varken M2 SSD takıp ona da Windows10 yüklemeyi denedim. Kurulum sırasında her şey iyi gidiyordu, sadece yeniden başlatılması gerek kısmına geldiğimizde artık şu hatayı veriyor: (ve artık kendi hard diskimdeki Windows'a da erişemiyorum, yani bilgisayarı açmaya çalıştığımda da gene bu hatayı veriyor.

Kod:
PC'nizin/ Aygıtınızın onarılması gerekiyor.

Gerekli bir dosya olmadığındadn veya hata içerdiğinden uygulama veya işletim sistemi yüklenemedi.

Dosya: \Windows\system32\winload.efi
Hata Kodu: 0xc000000e (6 tane sıfır var c ile e arasında)

Kurtarma seçenekleri vesaire.

Güncelleme kurtarma seçeneklerinden İşletim Sistemi Seç kısmından iki tane Windows 10 gözüküyordu, diğerini seçtiğimde Hard Disk'imdeki Windows'a erişebildim. Ancak SSD'ye Windows kuramıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hard diski söküp öyle kurmayı denedin mi?

Bu arada SSD olmadan HDD'deki Windows açılmıyorsa HDD'ye UEFI ölbümü oluşturman gerek:

Hard diski söküp öyle kurmayı denedin mi?

Bu arada SSD olmadan HDD'deki Windows açılmıyorsa HDD'ye UEFI ölbümü oluşturman gerek:

Teşekkürler, HDD'nin zif (zaten bir tane var) kablosunu söküp Windows'u yeniden ssd'ye kurunca düzeldi. İşim bittikten sonra HDD'yi yeniden taktım, çalışıyor ikisi de.

*BIOS güncellemeyi denedim, olmadı.

*Ayrıca bir ihtimal m.2 slotu olmasına rağmen, bu slottan boot atmayı destekleyemeyebiliyormuş bazı cihazlar.

Bunu da ileride birisi karşılaşırsa diye söylüyorum, ama yapabileceğiniz her şeyi yaptıktan sonra lütfen bu sonuca varın.