Çözüldü Windows 10 kurulumunda "bootmgr missing" hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan madara85
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 328
  • Etiketler Etiketler
    win10
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

madara85

Çalışkan
Merhaba,

EBA zamanında kırsal kesimdeki insanların kötü niyetli bilgisayarcılar tarafından dolandırılmasını engelleyebilmek için uzun zamandır ücretsiz format atma sistem yükseltme SSD ve RAM yükseltmesi gibi basit işlerde ilçemdeki insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum.

Yaşlı bir amcamız oğlu için eski bir bilgisayar almış sistemde XP yüklü SSD aldık ve Windows 10 atmaya yüklemeye çalıştım. Ve bu sorun ile karşılaştım 4 saattir yerli ve yabancı formların altını üstüne getirdim bir sonuç elde edemedim.

Yardımlarınızı bekliyorum. İyi çalışmalar.

Sistem:
  • Intel i3-530
  • 1GB ATI HD4650.
  • 2 GB DDR3 RAM.
  • Intel marka anakart. LGA1156.
Denenenler:
  • GPT - MBR her türlüsünü denedim.
  • Techolay'dan Windows 10 ISO temin ederek yazdım olmadı.
  • Microsoft'tan.
  • Windows 7 denedim.

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    8 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@madara85, hocam Win to GO uzun sürer onu başlatmadan denemeniz daha hızlı olur.

Şu anda USB'den Windows 10 kurmayı başardım, sorunsuz çalışıyor ama bayağı yavaş. O da USB yazma okuma hızının 70-100 olmasından olsa gerek. Şimdi elimdeki SSD'yi bir USB gibi PC'me bağlayıp Rufus'tan SSD'ye Win to GO yazmayı deneyeceğim. Eğer bu olursa daha hızlı ve sorunsuz çalışacaktır. Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Yarın deneyip tüm gelişmeleri bildireceğim. Muazzam derecede kilit olup birçok kişinin çözüm bulamadığı soruna çözüm bulmuş olabiliriz. Esen kalın.

Şu anda USB'den Windows 10 kurmayı başardım, sorunsuz çalışıyor ama bayağı yavaş. O da USB yazma okuma hızının 70-100 olmasından olsa gerek. Şimdi elimdeki SSD'yi bir USB gibi PC'me bağlayıp Rufus'tan SSD'ye Win to GO yazmayı deneyeceğim. Eğer bu olursa daha hızlı ve sorunsuz çalışacaktır. Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Yarın deneyip tüm gelişmeleri bildireceğim. Muazzam derecede kilit olup birçok kişinin çözüm bulamadığı soruna çözüm bulmuş olabiliriz. Esen kalın.

Merhaba, biraz geç cevap veriyorum mazur görün.

Çözüm 1: Win To Go sorunsuz çalıştı fakat USB hızı ne ise Win To Go da o hızda yani çok bir şey ifade etmedi.

Çözüm 2: UEFI Disable'i, enable çevirdim (bunu tercih ettim).

Çözüm sonrası yaşadığım sorun >>> Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde, Windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir.

Bu sorunun çözümü:

1. adım: Bu hatayı aldıktan sonra Windows kurulumunun kapatıyorsunuz.
2. adım: Şimdi yükle ekranına kadar geliyorsunuz.
3. adım: Klavyeden Shift + F10'a basıyorsunuz cmd.exe açılacak.
4. adım: Diskpart yazıyor enter yapıyorsunuz.
5. adım: List disk yazıyor enter yapıyorsunuz depolama birimlerinin olduğu bir liste oluşacak Windows 10'u kurmak istediğiniz diski hangi sıralamada ise " disk 0, disk 1, disk 2.." onu seçmelisiniz.
6. adım: Select disk 0 yazıp enter yapıyorsunuz."bende 0'da idi".
7. adım: Clean yazıyor enter yapıyorsunuz "DİKKAT BUNU YAPTIĞINIZDA DİSKİNİZ BİR NEVİ BİÇİMLENDİRELECEK YANİ SIFIRLANACAKTIR."
8. adım: Convert GPT yazıyor enterliyorsunuz. DiskPart seccessfully converted the selected disk to GPT format. Yazısını gördüğüzde sorun çözülmüş oluyor.

Not: Yukarıdaki işlemleri tam tersi şeklinde yaparakta GPT bölüm tablosunu MRB'ye çevirebilirsiniz.

Yukarıda bana yardımcı olan @Jack İşte @Yener K ve @duranforreal nickli arkadaşlara sonsuz teşekkür ediyorum. Esen kalın.
@madara85, hocam Windows To Go, Rufus'ta da kullanabileceğiniz direkt ISO'dan yazma yöntemi. Format atacağınız sistemin diskini direkt Rufus olan bilgisayara bağlayıp o ayarı seçerseniz ("Yansı Seçeneği" kısmından) bu sorunu almamanız lazım. Ayrıca diski formatlıyor musunuz formatta?

AHCI kullandığınızı düşünüyorum diskinizde, diğer şekilde bu ekrana bile gelemezdiniz.

Yanlış hatırlamıyorsam bu hata MS-DOS, Free-DOS çalıştıran sistemlerde daha çok çıkıyor, EFI dosyasının kaybolmasından dolayı (Daha farklı hatalar verebiliyor) veya EFI bölümünde bozukluklar olunca oluyor. IDE olunca mavi ekran vermesi lazım.

@madara85, BIOS'ta boot veya advanced kısmında yer alması lazım.

Yanlış hatırlamıyorsam bu hata MS-DOS, FreeDOS çalıştıran sistemlerde daha çok çıkıyor, EFI dosyasının kaybolmasından dolayı (daha farklı hatalar verebiliyor) veya EFI bölümünde bozukluklar olunca oluyor. IDE olunca mavi ekran vermesi lazım.

@madara85, BIOS'ta boot kısmında yazması lazım, diğer ihtimalde de Security yazan yerde olabilir.

Çok fazla yerli ve yabancı kaynak inceledim bir sonuç elde edemedim. Sorunu çözdüğünü söyleyen 3-4 kaynak buldum fakat onların çözümleri benim için faydalı olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
@madara85, hocam anakarta fiziksel erişiminiz varsa üstünü az inceler misiniz? Model yazması gerek anakartın üstünde, belki kronik bir sorundur. Duruma göre çözümü bulunabilir.

Ayrıca dediğim gibi Rufus'u kullandığınız bilgisayara, hata veren bilgisayarın diskini bağlayıp Windows To Go ile kurulumu direkt yapabilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt