Evet hocam, umarım bu sürüm sistemi biraz hafifletir. Yeni bir sistem olmasına rağmen Windows 11 çok şişkin hissettiriyor, boşta %80 RAM kullanımına dayanamayarak işletim sistemi değişme kararı aldım.

Bende öyle umuyorum.

Evet hocam, umarım bu sürüm sistemi biraz hafifletir. Yeni bir sistem olmasına rağmen Windows 11 çok şişkin hissettiriyor, boşta %80 RAM kullanımına dayanamayarak işletim sistemi değişme kararı aldım.

Kurdum hocam bu ara.

Son düzenleme:

Ben de kurdum, tüm sürücüleri ve gerekli uygulamaları kuruyorum ve alışmaya çalışıyorum :D. İlk kurduğumda toplam 6 GB gibi saçma garip bir boyutu vardı işletim sisteminin, şaştım kaldım. MAS ile kurmaya devam ettiğimde KMS38, HWID vb. seçenekler çıktı. Bunlardan hangisi legal ve doğru olanı? Şimdi ne yapılması gerek?

Bende 11 kullanıyorum, LTSC 2021 ISO'sunu indirdim ama öylece bekliyorum. Biraz fikir almak istedim, sizce geçilir mi bu sürüme?
@Isenea Dieur Has,
Ben bundan 6 ay önce Intel Pentium 2020M işlemcili olan laptopuma Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24H2 türkçeleştirilmiş sürümü yüklemiştim. Yani sıkıntı görmedim. Bilgisayarım bu sürümü idare etti fakat benim laptopumda HDD sorunu olduğu için geç açılma ve geç kapanma yaşadım. O da Windows ile alakası yok benim hem işlemci kötüydü hem de HDD olduğu için bu durum normal benim için. Onun dışında gerçekten içinde gereksiz hizmetler, uygulamalar silmişler. Yani sizin isteğe bağlı olarak hem bu sürümü kurulumu yapabilirsiniz hem de Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürümü kurulumu yapabilirsiniz. Yine de sizin isteğe bağlı bir durum. Ben Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24H2 sürümünde neler yaşadığımı anlatdım.

Ben de kurdum, tüm sürücüleri ve gerekli uygulamaları kuruyorum ve alışmaya çalışıyorum :D. İlk kurduğumda toplam 6 GB gibi saçma garip bir boyutu vardı işletim sisteminin, şaştım kaldım. Mas ile kurmaya devam ettiğimde KMS38, HWID vb. seçenekler çıktı. Bunlardan hangisi legal ve doğru olanı? Şimdi ne yapılması gerek?

Hangi sürüm kurdunuz hocam?

Son düzenleme:
Ben bundan 6 ay önce Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24H2 türkçeleştirilmiş sürümü yüklemiştim. Yani sıkıntı görmedim. Bilgisayarım bu sürümü idare etti fakat benim laptopumda HDD sorunu olduğu için geç açılma ve geç kapanma yaşadım. O da Windows ile alakası yok benim hem işlemci kötüydü hem de HDD olduğu için bu durum normal benim için. Onun dışında gerçekten içinde gereksiz hizmetler, uygulamalar silmişler. Yani sizin isteğe bağlı olarak hem bu sürümü kurulumu yapabilirsiniz hem de Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürümü kurulumu yapabilirsiniz. Yine de sizin isteğe bağlı bir durum. Ben Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24H2 sürümünde neler yaşadığımı anlatdım.

Hangi sürüm kurdunuz hocam?

24H2 lot LTSC sıkıntılı denemiştim fark yok ama 10 lot LTSC yağ gibi.

Ben de kurdum, tüm sürücüleri ve gerekli uygulamaları kuruyorum ve alışmaya çalışıyorum :D. İlk kurduğumda toplam 6 GB gibi saçma garip bir boyutu vardı işletim sisteminin, şaştım kaldım. Mas ile kurmaya devam ettiğimde KMS38, HWID vb. seçenekler çıktı. Bunlardan hangisi legal ve doğru olanı? Şimdi ne yapılması gerek?

Eğer Windows 10 IoT Enterprise LTSC sürümü kurulumu yaptıysanız HWID ile etkinleştirmeniz yeterlidir. Ancak normal Windows 10 LTSC 2021 sürümü kurulumu yaptıysanız KMS38 ile etkinleştirmeniz yeterli olacaktır. Fakat HWID ile etkinleştirme yaparsanız direk IoT sürüme dönüştürür diye düşünüyorum.

Hocam Windows 10 IoT 2021 LTSC kurdum. Mass ile etkinleştirme ekranına geldim, karşıma KMS38 ve HWID gibi seçenekler çıktı. Arka planda hâla duruyor, hangisini yapmam uygun olur?

Windows 10 IoT LTSC 2021 sürümü yani IoT olanı kurulumu yaptıysanız HWID ile etkinleştirme işlemi yapabilirsiniz. Etkinleştirme işlemi bittikden sonra kullanabilirsiniz.

Eğer Windows 10 IoT Enterprise LTSC sürümü kurulumu yaptıysanız HWID ile etkinleştirmeniz yeterlidir. Ancak normal Windows 10 LTSC 2021 sürümü kurulumu yaptıysanız KMS38 ile etkinleştirmeniz yeterli olacaktır. Fakat HWID ile etkinleştirme yaparsanız direk IoT sürüme dönüştürür diye düşünüyorum.

Sağ olun. Direkt HWID ile yaptım ve sonuç başarılı oldu.

Untitled.webp

qweqwe.webp

Kalan Windows 11 kullanıcılarına başarılar dilerim o7.

Eki Görüntüle 190389

Eki Görüntüle 190390

Tamam. Her ihtimale karşı da yeniden başlatmayı da unutma.

Eki Görüntüle 190389

Eki Görüntüle 190390

Bir de soru soracağım. Bu sürümde Microsoft hesabı bağlanabiliyor mu bu?

Tamam. Her ihtimale karşı da yeniden başlatmayı da unutma.

Bir de soru soracağım. Bu sürümde Microsoft hesabı bağlanabiliyor mu bu?

Sağ olun, sürücüler güncellendikten sonra yeniden başlatıp kullanacağım ve evet, Microsoft hesabını bağladım ve bir sorun olmadı. Hatta Microsoft Store'u kurarak arkaya birkaç gerekli Microsoft uygulamasını da yükledim, cillop gibi oldu.