Yedekleme ve geri yükleme konusu. Windows 10'da sadece yedekleme var. Windows 11'de yedekleme ve geri yükleme. Kaynak Microsoft'un kendi sitesi.

Eki Görüntüle 140419

Kimse dediğini anlamamış hemen açıklayayım:
Bizim kullandığımız sürümlerde yedekleyip yedeklediğimiz tarihe dönüyoruz ve Windows'u sıfırlarsak bu yedekleme kayboluyor.

Windows 11 de ise yedekliyorsun sonra bilgisayarı sıfırladığında geri yükleyebiliyorsun sanırım anlatmak istediği bu.

Son düzenleme:
Bence artık sistemin el verdiği sürece 11 kullanmak, çünkü artık 10'a gelen güvenlik güncelleştirmelerinde bile açıkların bazılarını kapatmaması.

Steam cephesinde Windows 11, en çok kullanılan işletim sistemi. İki ay sonra Statcounter Global'de de en çok kullanılan olacağını düşünüyorum

Windows 10, stabil, sade ve temizdir. Windows 11 ise, boş beleş özelliklerin eklendiği, makyajlanmış bir Windows 10'dur. Bir nevi, Windows 11 obezite hastalığına yakalanmış bir Windows 10'dur. Daha stabil bir deneyim isteyenlere Windows 10 öneriyorum.

Windows 10, stabil, sade ve temizdir. Windows 11 ise, boş beleş özelliklerin eklendiği, makyajlanmış bir Windows 10'dur. Bir nevi, Windows 11 obezite hastalığına yakalanmış bir Windows 10'dur. Daha stabil bir deneyim isteyenlere Windows 10 öneriyorum.
Windows 11'de boş beleş hangi özellikler var? Kendi kullanmadığımız özellikler boş beleş sayılmıyor.

Kimse dedğini anlamamış hemen açıklayayım:
Bizim kullandığımız sürümlerde yedekleyip yedeklediğimiz tarihe dönüyoruz ve Windows'u sıfırlarsak bu yenileme kayboluyor.

Windows 11 de ise yedekliyorsun sonra bilgisayarı sıfırladığında geri yükleyebiliyorsun sanırım anlatmak istediği bu.
Bütün olarak yedek alıp, istediğiniz zaman ya da başka bilgisayara kurma yedeklemesi değil mi? Yani bundan bahsediyorsunuz değil mi?

Boş beleş özellik derken? Aksine bence yeni özelliklerin çoğu iyi, recall hariç.

Windows 11'de boş beleş hangi özellikler var? Kendi kullanmadığımız özellikler boş beleş sayılmıyor.

Boş beleş özellik derken? Aksine bence yeni özelliklerin çoğu iyi, recall hariç.

Ben aşağıda sayacağım özellikleri gereksiz buluyorum: Widget'lar (kısıtlı, gereksiz yer kaplıyor), zorunlu Microsoft hesabı ile kurulum yapılması, Snap layouts (gereksiz, nadiren kullanılıyor), yeni başlat menüsü (bana göre kullanışsız), gereksiz sistem animasyonları, reklamvari öneriler (ayarlar ve başlat menüsü içinde çıkan öneriler). Tüm bunların yanında saçma hatalarla karşılaştığım için Windows 11'i sevmiyorum. Eğer siz memnunsanız, buna bir şey diyemem tabii ki de.

Windows 11 24H2 de PC bu haldeyken uyku moduna geçiyor ve o moddan çıkmıyor garip bir şekilde. (launch CSM enable)
Windows 10 22H2 ve Windows 11 23H2 de bu sorunlar yok.

Ekran Alıntısı.webp

Sorunun RX 580'in UEFI desteklememesinden kaynaklandığını düşünüyorum.
Anakartıma yeni BIOS Update geldi ve bunu yaptım.

Hocam Windows 11 ile beraber gelen bazı özellikler şunlar:
  • Komut isteminde "sudo" kullanma.
  • Yeni kurulum ekranı.
  • Görev çubuğunda pil yüzdesi. (şu anlık sadece Insider sürümlerinde var)
  • Emülatörsüz APK çalıştırma.
  • Dosya Gezgini ve not defterinde sekme özelliği.
  • Paint'te Copilot özelliği.
  • Canlı alt yazılar.
  • Dinamik aydınlatma.
  • Yedekleme ve geri yükleme.
  • Windows stüdyo efektleri.

Hocam Dell insprion 5559 laptop için öneriniz nedir?

Windows 11 24H2 de PC bu haldeyken uyku moduna geçiyor ve o moddan çıkmıyor garip bir şekilde. (launch CSM enable)
Windows 10 22H2 ve Windows 11 23H2 de bu sorunlar yok.

Eki Görüntüle 140450

Sorunun RX 580'in UEFI desteklememesinden kaynaklandığını düşünüyorum.
Anakartıma yeni BIOS Update geldi ve bunu yaptım.

RX580 nasıl UEFI desteklemiyor hocam?(benim laptop dışında bir pcim var 570 ekran kartlı onda var UEFI desteği)