Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

trailblazer

Çalışkan
Bilgisayarın özellikleri:

RAM: 16 GB (2x8 GB) 2133 MHz
SSD veya HDD modeli: WD 240 GB SSD, WD 1 TB HDD
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1660
Anakart: Gigabyte B250M-GAMİNG-3-CF
İşlemci: Intel Core i5 6500

Aldığım Mavi Ekran hataları:
  • "ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY"
  • "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL"
BlueScreenView programından baktığım zaman bu hatalar ntoskrnl.exe kaynaklı olduğunu gördüm.

Minidump Link

Çözüm olarak:
SFC / scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth gibi CMD komutlarını çalıştırdım.

Bellek tanılama aracında RAM'de sorun bulunmadı.

Western Digitalde Dashboard uygulamasında SSD ve HDD'de sorun gözükmüyor. SSD sağlığı 58 olarak gösteriyor.

BIOS güncellemesi gerçekleştirdim. BIOS ayarlarını default ayarlara çektim.

Windows dosyası içinde 392 ile başlayan dosyayı sildim.

DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip, yeniden kurdum.

Windows güncellemelerini gerçekleştirdim.

İnternette çözüm bu konu ile alakalı ne varsa yaptım fakat günde 1 veya 2 defa olmak üzere bu hatayı almaya devam etmekteyim.

Özellikle League of Legends Launcher açıkken, tarayıcıda gezinince bu mavi ekran hatasını almaktayım. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet öyle fakat sürücü güncellemeleri bluescreen sebebi de olabiliyor, 566.36 sürümünün Studio ready versiyonunu deneyebilirsin. Hata almaya devam edersen 566.14 Game Ready sürücüsüne geri dönebilirsin.

Aynı şekilde anakart sürücülerini Gigabyte kendi sitesinden güncellemeni öneriririm, Windows Update ile güncellenen sürücüler sorun yaratabilir.

Format sonrası chipset, ses, lan sürücülerini Gigabyte'nin sitesinden kurdum. Güncelleştirmeleri yaptım fakat isteğe bağlı olan sürücü güncelleştirmelerini yapmadım. Ekran kartı sürücüsünüde DDU ile silip temiz kurulum olarak gerçekleştirdim. ntoskrnl.exe kaynaklı hatalar yaklaşık 1-2 aydır devam ediyor. Riot Vanguard'dan mı kaynaklanıyor acaba diye düşünüyorum.

Düzenleme: Riot Vanguard yazılımını sildikten sonra mavi ekran hatası ile karşılaşmadım.

Ekran Alıntısı.webp
Yukarıda önceden almış olduğum hataların minidump dosyaları mevcut.

Şimdi Windows 10 format attım. Kurulum işlemlerini gerçekleştirdim.

Çekirdek yalıtım > bellek bütünlüğü ayarını aktif ettim.

Fakat bu sefer de bilgisayar 1-2 dakika donuyor ardından mavi ekrana düşüyor. "DPC_WATCHDOG_VIOLATION" hatası veriyor. BlueScreenView yazılımından baktığımda ntoskrnl.exe ile yine bağlantılı olduğunu gözlemledim.

Bu yeni almış olduğum hataların linkini paylaşıyorum: Minidump dosyaları

Bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.

LoL, FIFA vs çeşitli oyunlar oynadığım için hep Game Ready sürücüsü kurdum. Studio Ready içerik üreticilerine özel tasarlanan yazılım değil mi?
Evet öyle fakat sürücü güncellemeleri BlueScreen sebebide olabiliyor, 566.36 sürümünün Studio Ready versiyonunu deneyebilirsin. Hata almaya devam edersen 566.14 Game Ready sürücüsüne geri dönebilirsin.

Aynı şekilde Anakart sürücülerini Gigabyte kendi sitesinden güncellemeni öneriririm, Windows Update ile güncellenen sürücüler sorun yaratabilir.

Evet öyle fakat sürücü güncellemeleri bluescreen sebebi de olabiliyor, 566.36 sürümünün Studio ready versiyonunu deneyebilirsin. Hata almaya devam edersen 566.14 Game Ready sürücüsüne geri dönebilirsin.

Aynı şekilde anakart sürücülerini Gigabyte kendi sitesinden güncellemeni öneriririm, Windows Update ile güncellenen sürücüler sorun yaratabilir.

Format sonrası chipset, ses, lan sürücülerini Gigabyte'nin sitesinden kurdum. Güncelleştirmeleri yaptım fakat isteğe bağlı olan sürücü güncelleştirmelerini yapmadım. Ekran kartı sürücüsünüde DDU ile silip temiz kurulum olarak gerçekleştirdim. ntoskrnl.exe kaynaklı hatalar yaklaşık 1-2 aydır devam ediyor. Riot Vanguard'dan mı kaynaklanıyor acaba diye düşünüyorum.

Düzenleme: Riot Vanguard yazılımını sildikten sonra mavi ekran hatası ile karşılaşmadım.

Ekran Alıntısı.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm