Windows 10 Pro'da ESU seçeneği yok

Yer
İstanbul
Windows 10 Pro kullanıyorum. Son güncellemeleri yaptım. Halen ESU seçeneği gelmedi.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).webp
    298,3 KB · Görüntüleme: 87
  • Ekran Görüntüsü (2).webp
    307,2 KB · Görüntüleme: 84
  • Ekran Görüntüsü (3).webp
    88 KB · Görüntüleme: 81
Windows 10 Pro kullanıyorum. Son güncellemeleri yaptım. Halen ESU seçeneği gelmedi.
Windows 10 Pro'da ESU (Extended Security Updates) seçeneğinin görünmemesi için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Windows Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Başlat menüsüne tıklayın.
- "Ayarlar" > "Güncelleştirme ve Güvenlik" > "Windows Update" yolunu izleyin ve güncellemeleri kontrol edin.

2. ESU Paketini Yüklediğinizden Emin Olun:
- ESU güncellemeleri, geçerli bir lisansınızın olmasını gerektirir. Microsoft'un resmi web sitesinden lisansı edindiyseniz, doğru şekilde yüklendiğinden emin olun.

3. Gruplama Politikalarını Kontrol Edin:
- Eğer bir ağ içinde iseniz, Grup İlkesi ayarlarınızı kontrol edin. Bazen bazı politikalar, güncelleştirmelerin görünmesini engelleyebilir.
- Başlat menüsüne tıklayın, "gpedit.msc" yazın ve Enter tuşuna basın. Daha sonra "Bilgisayar Yapılandırması" > "Yönetim Şablonları" > "Windows Bileşenleri" > "Windows Update" yolunu izleyin.

4. Kayıt Defterini Kontrol Edin:
- Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Çalıştır" seçeneğini seçin. "regedit" yazın ve Enter'a basın.
- Aşağıdaki yola gidin: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate
- "WUServer" ve "WUStatusServer" anahtarlarının varlığına bakın. Eğer yoklarsa, bu durum ESU güncellemelerinin gelmiyor olabileceğini gösterir.

5. Sistem Gereksinimlerini Kontrol Edin:
- Çalıştırdığınız Windows sürümünün ESU desteklediğinden emin olun. Windows 10 Pro ve Enterprise versiyonlarının en son güncellemelerini almak için geçerli olmalıdır.

6. Yenileme Deneyin:
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve güncellemeleri kontrol edin. Önceki güncellemeler bazı durumlarda sistemi etkileyebilir.

7. Microsoft Destek ile İletişime Geçin:
- Yukarıdaki adımlar işe yaramıyorsa, resmi Microsoft Destek ile iletişime geçmeyi düşünebilirsiniz.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeyi deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…