Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Notxr

Uzman
Merhaba. ASUS laptop var mavi ekran yemiş hata kodu başlıkta, fotosu da var. Çözümü nedir? Güvenli moda alıp bakacağım desem o nasıl oluyor mavi ekranda kaldı.

SSD olduğundan beri hafif mavileri yiyordu ama kapa aç geçiyordu ama bu öyle değil. SSD'si SanDisk SSD Plus 240GB'lik kronik porbelmli.

Güvenli mod BIOS sıfırlama ve disk değişim yapabilirim. Yedek diskim var SSD değiller ama olsun sağlamlar.
Laptop özellik
  • i7 7500U
  • 8 GB RAM
  • SSD'yi dedim
  • ASUS marka
  • Windows 10 var

Mimdump açamıyorum ki mavide kaldı dakikalardır.

Merhaba. ASUS laptop var mavi ekran yemiş hata kodu başlıkta, fotosu da var. Çözümü nedir? Güvenli moda alıp bakacağım desem o nasıl oluyor mavi ekranda kaldı.

SSD olduğundan beri hafif mavileri yiyordu ama kapa aç geçiyordu ama bu öyle değil. SSD'si SanDisk SSD Plus 240GB'lik kronik porbelmli.

Güvenli mod BIOS sıfırlama ve disk değişim yapabilirim. Yedek diskim var SSD değiller ama olsun sağlamlar.
Laptop özellik.
  • i7 7500U.
  • 8 GB RAM.
  • SSD'yi dedim.
  • ASUS marka.
  • Windows 10 var.

Mimdump açamıyorum ki mavide kaldı dakikalardır.

Mimdump u nasıl çekeceğim deyin atarım. Güvenli modda mı yapacağım.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-03-17 saat 16.04.36_fa61d60b.webp
    WhatsApp Görsel 2025-03-17 saat 16.04.36_fa61d60b.webp
    154,8 KB · Görüntüleme: 83
Son düzenleme:
Çözüm
Güç tuşuna basıp kaparsanız ve tekrar açılırken mavi ekran verirse bir sonraki açılışta otomatik güvenli moda girer.

SSD arızasında genelde WHEA hatası gelmez. WHEA hatası genel güç beslemsiyle ilgili bir hata.
Güç tuşuna basıp kaparsanız ve tekrar açılırken mavi ekran verirse bir sonraki açılışta otomatik güvenli moda girer.

SSD arızasında genelde WHEA hatası gelmez. WHEA hatası genel güç beslemsiyle ilgili bir hata.

Çözüm

SSD arızasında genelde whea hatası gelmez. Whea hatası genel güç beslemsiyle ilgili bir hata.
Kapa aç yaptım şimdilik düzeldi ama biraz bekleyeceğim.

SSD arızasında genelde whea hatası gelmez. Whea hatası genel güç beslemsiyle ilgili bir hata.
Fan çok sesli normalde bu akdar olmazdı sanki mavi yiyemcem diyor.
Yani emin olamıyorum.

SSD sürekli mavi yiyordu ama kısa süre sonra kapanıyordu ve açması kolyadı ondan dedim SSD kronik sorunlu HDD iken hiç mavi yemedi ondan şüphelendim.

@Recep Baltaş düzeldi gibi ama SSD'yi değiştireyim mi takıtıktan sonra 2 yılda 50 mavi ekran garanti yemiştir ve SSD hatasındada kap aç düzeliyor ama bir süre sonra tekrar oluyordu.

Bu sefer düz SSD'den olan mavilerden yedi.

SSD sağlık böyle, SSD sürekli mavi yedirtiyordu.

Ekran Alıntısı.webp

Son düzenleyen: Moderatör: