mahoni

Uzman
Windows 10’da internet kopma sorunu yaşıyorum. Fakat çok garip durumlar oluyor. Chrome’da rastgele 10 site açıyorum; bazılarına giriyor, bazılarına girmiyor. O sekmeleri yeniliyorum, ya hiçbir site açılmıyor ya da sadece tek site açılıyor. Steam’e giriyorum, “internet yok” diyor, 5-10 saniye sonra tekrar çevrimiçi oluyor. Online oyuna girdiğimde ise hiç kopma olmuyor. Ama ne zaman internet sayfası yükleme gibi bir işlem yapsam bu sorunlarla karşılaşıyorum, kafayı yiyeceğim. Saat 3-4 gibi başladı, hâlen devam ediyor.

Denediklerim:
  • Chrome Geek ile silinip tekrar yüklendi.
  • Ethernet sürücüsü silinip güncel sürüm tekrar yüklendi.
  • Ethernet sürücüsü silinip sadece Windows Update üzerinden sürücü tekrar güncellendi.
  • Complete Internet Repair ile onarım yapıldı.
  • Kabloda sorun olabileceğini düşündüm, fakat belli bir saatte başlaması ve online oyunlarda sıkıntı çıkmaması bu ihtimali zayıflatıyor.

Not: İSS: Türk Telekom

Konuda atladığımı sizin cevabınızla şimdi farkettim, kablosuzdaki cihazlarda hiçbir sorun yok. Yani İSS ile ilgili değil gibi.
Modeminiz ve anakartınız ne? Birde CMD üzerinden aşağıdaki komutları çalıştırır mısınız.

Kod:
ipconfig /flushdns
ipconfig /renew

Ping testi derken komut atabilir misin?
CMD üzerinden
Kod:
ping google.com
ping 1.1.1.1

Denetim Masası > Ağ Paylaşım Merkezi > Ethernet > Özellikler > İnternet Protokolü Sürüm 4
Burada her şey otomatik de mi? Otomatik olup da sıkıntı yaşanıyorsa, kendiniz doldurup deneyebilir misiniz? Örnekteki gibi:
1757264964987.webp

Ek olarak gelişmiş kısmında otomatik de ise DHCP etkin yazacak oradaki sekmelerde farklı bir IP ya da DNS yazmaması gerekiyor. Elle yaptığınızda ise orada yaptığınız yazması lazım beni çok uğraştırmıştı burası.

Benzer bir sorunu bende yaşıyordum kablo ile linux laptop'dan internet paylaşımı yaparken DHCP ile otomatik almadığı için 10.42.0.69 gibi elle IP ataması yapıyordum. Kafasına göre bi açıyordu bi açmıyordu siteleri oyunlarda dediğin gibi sıkıntı yoktu. Daha sonra RPT-N12 aldım onda IP ataması otomatik olmuştu ama aynı sorun devam ediyordu buradaki kısmı DHCP kısmına çevirip kalıntılarını bulup silince düzelmişti.

Denetim Masası > Ağ Paylaşım Merkezi > Ethernet > Özellikler > İnternet Protokolü Sürüm 4
Burada her şey otomatik de mi? Otomatik olup da sıkıntı yaşanıyorsa, kendiniz doldurup deneyebilir misiniz? Örnekteki gibi:
Eki Görüntüle 183054

Ek olarak gelişmiş kısmında otomatik de ise DHCP etkin yazacak oradaki sekmelerde farklı bir IP ya da DNS yazmaması gerekiyor. Elle yaptığınızda ise orada yaptığınız yazması lazım beni çok uğraştırmıştı burası.

Benzer bir sorunu bende yaşıyordum kablo ile Linux Laptop'dan internet paylaşımı yaparken DHCP ile otomatik almadığı için 10.42.0.69 gibi elle IP ataması yapıyordum. Kafasına göre bir açıyordu bir açmıyordu siteleri oyunlarda dediğin gibi sıkıntı yoktu. Daha sonra RPT-N12 aldım onda IP ataması otomatik olmuştu ama aynı sorun devam ediyordu buradaki kısmı DHCP kısmına çevirip kalıntılarını bulup silince düzelmişti.

Hocam tavsiyem Cloudflare'ın DNS adresine geçmeniz zira Google'ın DNS'i bazı sitelerde sorun çıkartabiliyor.

Hocam tavsiyem Cloudflare'ın DNS adresine geçmeniz zira Google'ın DNS'i bazı sitelerde sorun çıkartabiliyor.
Konu dışına çıkmak gibi oldu ama otomatik de kullanıyorum ben çok karıştırmak istemiyorum. Konuyu açan arkadaşın sorununu manuel çözerse dediğinizi yapabilir.

Modeminiz ve anakartınız ne? Birde CMD üzerinden aşağıdaki komutları çalıştırır mısınız.

Kod:
ipconfig /flushdns
ipconfig /renew

CMD üzerinden
Kod:
ping google.com
ping 1.1.1.1
Ping testlerinde time out var.

Eki Görüntüle 183054

Benzer bir sorunu bende yaşıyordum kablo ile linux laptop'dan internet paylaşımı yaparken DHCP ile otomatik almadığı için 10.42.0.69 gibi elle IP ataması yapıyordum. Kafasına göre bi açıyordu bi açmıyordu siteleri oyunlarda dediğin gibi sıkıntı yoktu. Daha sonra RPT-N12 aldım onda IP ataması otomatik olmuştu ama aynı sorun devam ediyordu buradaki kısmı DHCP kısmına çevirip kalıntılarını bulup silince düzelmişti.

Kafayı yemelik :( Her yazılanı denedim. Sanırım format atacam.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).webp
    Ekran Görüntüsü (1).webp
    108,8 KB · Görüntüleme: 51
  • Ekran Görüntüsü (2).webp
    Ekran Görüntüsü (2).webp
    107 KB · Görüntüleme: 40
  • Ekran Görüntüsü (4).webp
    Ekran Görüntüsü (4).webp
    88,7 KB · Görüntüleme: 40
  • Ekran Görüntüsü (6).webp
    Ekran Görüntüsü (6).webp