atlasrise

Becerikli
Merhaba,

Bugün bilgisayarım dondu ve kapatıp açmak istedim. Kapattım ancak açmak istediğimde yükleme ekranında takılı kaldı ve açılmadı. Ben de defalarca kapatıp açarak denedim, olmayınca güvenli modu açmayı denedim ancak 1. fotoğraftaki gibi siyah ekran oluyor ve sadece imleci hareket ettirebiliyorum. Ardından format atmayı denedim ancak onda da 2. fotoğraftaki gibi mavi bir ekran oluyor ve sadece imleci hareket ettirebiliyorum. Ne yapmalıyım?

IMG-20250830-WA0028.webp

20250830_044829.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Bugün bilgisayarım dondu ve kapatıp açmak istedim. Kapattım ancak açmak istediğimde yükleme ekranında takılı kaldı ve açılmadı. Ben de defalarca kapatıp açarak denedim, olmayınca güvenli modu açmayı denedim ancak 1. fotoğraftaki gibi siyah ekran oluyor ve sadece imleci hareket ettirebiliyorum. Ardından format atmayı denedim ancak onda da 2. fotoğraftaki gibi mavi bir ekran oluyor ve sadece imleci hareket ettirebiliyorum. Ne yapmalıyım?

Eki Görüntüle 179582

Eki Görüntüle 179583
Bilgisayarınız hangi marka? Recovery yerine girebiliyor musunuz? Genellikle F11 tuşu olur. Eğer OEM yazılımdaysa Recovery bölümünden bulut indirme ve sürücü temizle seçeneği ile sıfırlayın. Değilse Windows RE'ye girin. Orada
Kod:
sfc /scannow
kodunu girin, mümkünse işlem bittikten sonra fotoğrafını yada çıkan yazıyı atın. Yada Microsoft sitesinden ne anlama geldiğine bakın. Hala sorun devam ediyorsa
Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
kodunu girin. Bu sistemi onarmaya çalışacaktır.

Bilgisayarınız hangi marka? Recovery yerine girebiliyor musunuz? Genellikle F11 tuşu olur. Eğer OEM yazılımdaysa Recovery bölümünden bulut indirme ve sürücü temizle seçeneği ile sıfırlayın. Değilse Windows RE'ye girin. Orada
Kod:
sfc /scannow
kodunu girin, mümkünse işlem bittikten sonra fotoğrafını yada çıkan yazıyı atın. Yada Microsoft sitesinden ne anlama geldiğine bakın. Hala sorun devam ediyorsa
Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
kodunu girin. Bu sistemi onarmaya çalışacaktır.
Casper Excalibur G770 hocam. Kendisi otomatik kurtarma bölümüne atıyor ancak siyah ekranla karşılaşıyorum. Hiçbir işlem yapamıyorum. Bugün açtım ve uzun süre bekledim kendisi açıldı hocam.

Ne kadar beklediniz açıldı hocam?
Hocam sabah kalktığımda açma tuşuna bastım lavaboya vs. gittim açılmıştı. Tahmini 5 dakika civarıdır muhtemelen.

Disk ve ya RAMler'de sorun olabilir. BİOS'a girip kontrol et.
BIOS'a girmeyi dene. Oradan boot menusunu bulup format USB'sini birinci siraya al kaydet ve yeniden başlat.
Disk sorunlu diye düşünüyorum. Sağlık değerleri yüksek değildi pek. BIOS'ta USB'yi birinci sıraya alıp denedim ancak gene uzun süre bekledikten sonra siyah ekran oluyordu.

Hocam sabah kalktığımda açma tuşuna bastım lavaboya vs. gittim açılmıştı. Tahmini 5 dakika civarıdır muhtemelen.

Disk sorunlu diye düşünüyorum. Sağlık değerleri yüksek değildi pek. BIOS'ta USB'yi birinci sıraya alıp denedim ancak gene uzun süre bekledikten sonra siyah ekran oluyordu.

BIOS'a girebiliyorsun anladigim kadariyla. BIOS'dayken kendiliginden cikmadan kalıyorsa BIOS ekraninda bence 2 3 kez dene. USB'yi birinci siraya al format ekraninin gelmesini bekle sanki format atilsa duzelecek gibi. BIOS'a giripde donanim sorunu olur mu bilmiyorum merak ettim bir arastirayim.

BIOS'a girebiliyorsun anladigim kadariyla. BIOS'dayken kendiliginden cikmadan kalıyorsa BIOS ekraninda bence 2 3 kez dene. USB'yi birinci siraya al format ekraninin gelmesini bekle sanki format atilsa duzelecek gibi. BIOS'a giripde donanim sorunu olur mu bilmiyorum merak ettim bir arastirayim.
Hocam yeni format attım. Yaklaşık 2 aydır bilgisayarı kullanmıyordum adam akıllı. Oyunlara girmeye çalışıyordum ancak oyunlar açılmıyordu ya da çok geç açılıyordu. Sonra bilgisayar da geç açılmaya başladı. Ben de sorun Windows 11'dedir diye düşündüm 2 gün önce Windows 10 LTSC 2021 sürümüne geçtim ancak durum hala aynı. HDD zaten ölmüş sanırım oyun yükleyemiyorum oraya. İçinde hiçbir şey olmayan bir klasörü silmeyi denediğimde bile dakikalarca bekletiyor.

Hocam yeni format attım. Yaklaşık 2 aydır bilgisayarı kullanmıyordum adamakıllı. Oyunlara girmeye çalışıyordum ancak oyunlar açılmıyordu ya da çok geç açılıyordu. Sonra bilgisayar da geç açılmaya başladı. Ben de sorun Windows 11'dedir diye düşündüm 2 gün önce Windows 10 LTSC 2021 sürümüne geçtim ancak durum hala aynı. HDD zaten ölmüş sanırım oyun yükleyemiyorum oraya. İçinde hiçbir şey olmayan bir klasörü silmeyi denediğimde bile dakikalarca bekletiyor.

Nasıl sendeki G770 de SSD yok mu sadece hard disk mi var?