Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

witicieen

Yetkin
Merhaba. 64 GB DDR4 RAM miktarım var normal XPM ayarlarda 3600 MHz ancak 4000 MHz'e kadar destekliyor. Normal şartlarda 4000 MHz olarak kullanıyorum ama yüksek RAM kullanımı fark ettikten sonra fabrika ayarlarına aldım (3600 MHz)'a
Hiçbir şey açık olmamasına rağmen Windows'un 11.3 GB RAM kullanıyor.

Bilgisayar da virüs olacağını sanmıyorum hiçbir program indirmiyorum lisanslı olmayan Kaspersky Premium sahibiyim. Detaylı RAM kullanan programlara bakabileceğim program önerebilir misiniz?

1708718644540.webp

1708718613852.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows, ne kadar RAM'in varsa kendine o kadar fazla RAM ayırıyor. Bunlar, gerekli durumlarda kısılabiliyor. Değerlerin normal yani. Virüs gibi bir durum da yok. Eğer istersen şu videonun 5:10'dan sonrasını dinleyerek dediklerimi daha iyi anlayabilirsin:

Normal. Windows sistemdeki bellek miktarına göre bellek kullanma yüzdesini otomatik ayarlıyor. Ha illa düşürmek istiyorsan aşağıdaki rehberdeki gereksiz hizmetleri kapatmayı deneyebilirsin.

Normal. Windows sistemdeki bellek miktarına göre bellek kullanma yüzdesini otomatik ayarlıyor. Ha illa düşürmek istiyorsan aşağıdaki rehberdeki gereksiz hizmetleri kapatmayı deneyebilirsin.

yok ben bu şekilde olduğunu bilmiyordum tamam o halde sorun yok ben de şaşırdım teşekkürler.

Ne kadar RAM o kadar fazla kullanım demek. Normal.

Windows, ne kadar RAM'in varsa kendine o kadar fazla RAM ayırıyor. Bunlar, gerekli durumlarda kısılabiliyor. Değerlerin normal yani. Virüs gibi bir durum da yok. Eğer istersen şu videoyu dinleyerek dediklerimi daha iyi anlayabilirsin:

Tamamdır teşekkürler.