Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
19
Yer
Rusya, St.Petersburg
Arkadaşlar Windows 7'de direkt olarak kapanıyordu ancak ben ne zaman bu laptopa Windows 10 kursam kapanıyor ekranı gidiyor. Ardından yaklaşık 3 kez sistemin Power ışığı yanıp sönüyor ve sonunda kapanıyor. Bu neden olur? Benim için bir problem değil zaten.

Yuksek ihtimal Fast Boot'dan dolayi yasiyorsunuz bu durumu. Windows uzerinden Fast Boot ayarinin acik olmadigini kontrol edin. Fast Boot ayari icin guc plani ayarlarina girin ve solda guc tuslarinin ne yapacagini secin gibi bir secenek olmasi lazim, oraya girin, ardindan su anda kullanilamayan ayarlari degisitirin tusuna tiklayin ve oradan Hizli Baslatma ayarini kapatin.

Açık değil zaten diye biliyorum.
Sisteminiz dinazor cagindan kalma degilse ve ACPI destekliyorsa genelde varsayilan olarak acik halde gelir Windows 8'den beridir.

Yuksek ihtimal Fast Boot'dan dolayi yasiyorsunuz bu durumu. Windows uzerinden Fast Boot ayarinin acik olmadigini kontrol edin. Fast Boot ayari icin guc plani ayarlarina girin ve solda guc tuslarinin ne yapacagini secin gibi bir secenek olmasi lazim, oraya girin, ardindan su anda kullanilamayan ayarlari degisitirin tusuna tiklayin ve oradan Hizli Baslatma ayarini kapatin.

Sisteminiz dinazor cagindan kalma degilse ve ACPI destekliyorsa genelde varsayilan olarak acik halde gelir Windows 8'den beridir.
Yanlış anlamayın ama sistemim dinazor çağından kalma.

Ayrıyetten PSU veya XMP arızasından dolayı olabiliyor ama sende laptop var. Bence görmezden gel sonuçta seni etkileyen bir şey değil.
Yani bende ilginç gelen şey Windows 7'de bunu yapmayıp Windows 10'da yapması.

Yanlış anlamayın ama sistemim dinazor çağından kalma.
Hazirda Beklet ozelligini destekleyen her bilgisayar genelde Hizli Baslatma ozelligini de destekler. Windows 10 minimum sistem gereksinimlerinde bir PC kullanan biri bile cok yuksek ihtimal bu ozellikten yararlanabilecektir. Sisteminiz gercekten dinazor cagindan falan olmasi lazim yani.

Kontrol etmenizde fayda var. Mesajimi gorunce kontrol etseydiniz coktan nokta atisi sorunu bulabilirdik bile belki de.