Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Her zamanki gibi normal bir şekilde bilgisayarı kapatmışken bugün açtığımda başlangıç onarmaya attığını gördüm. Komut sistemine erişemiyorum, yönetici hesabı gözükmüyor. Aynı şekilde sistem geri yükleme noktası var oluşturduğuma eminim ama gene yönetici hesabı gözükmüyor. Sıfır format USB'si ile dosyaları kurtarmayı denedim orada da format atmamı istiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Her zamanki gibi normal bir şekilde bilgisayarı kapatmışken bugün açtığımda başlangıç onarmaya attığını gördüm. Komut sistemine erişemiyorum, yönetici hesabı gözükmüyor. Aynı şekilde sistem geri yükleme noktası var oluşturduğuma eminim ama gene yönetici hesabı gözükmüyor. Sıfır format USB'si ile dosyaları kurtarmayı denedim orada da format atmamı istiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Flash belleği tak kur yazısı altında bu bilgisayar onar var oraya bas sorun gider de CMD'yi AC bunu yaz DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth sonra bunu SFC /scannow bittikten sonra kapat CMD'yi normal şeklinde aç bilgisayarı.

Flash belleği tak kur yazısı altında bu bilgisayar onar var oraya bas sorun gider de CMD'yi AC bunu yaz DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth sonra bunu SFC /scannow bittikten sonra kapat CMD'yi normal şeklinde aç bilgisayarı.

CMD'ye ve sistem geri yükleme noktasına ulaşamadığımı belirttim.

Sistem giriş ekranina kadar gelip kullanıcıyı mi bulamiyor? Yoksa komple bilgisayar acilisinda recovery ekrani mi geliyor?
1744743649679.webp

Sistem giriş ekranina kadar gelip kullanıcıyı mi bulamiyor? Yoksa komple bilgisayar acilisinda recovery ekrani mi geliyor?
Eki Görüntüle 140995

Açılışda recovery moda giriyor tam bu ekrana. Attığınız SS de seçili olan seçeneği seçiyorum komut istemini açıyorum komut istemini kullanabilmek için yönetici hesabı seçin diyor ama hemen yanında yönetici hesabı olmadığını söylüyor.

Screenshot_2025-04-15-22-52-53-538_com.miui.gallery-edit.webp

@001 fikir var mıdır?

Son düzenleme:
Kurtarma USB'sinden veya Linux ISO'dan Widows kullanicini yonetici grubuna eklemeyi deneyebilirsin. Zamaninda kilitli Windows hesabimi Ubuntu LiveCD'den kurtarmistim. Bu yontemle sen de hesabini yonetici grubuna ekleyip oradan sistem geri yuklemesi yapabilirsin belki.
1. Bir Linux USB'ni baslat.
2. Terminali ac ve Windows C: diskinin yerini lsblk ile ogren.
3. Bir dizine bu diski bagla:
Bash:
sudo mkdir /mnt/windows
sudo mount /dev/sdXY /mnt/windows
4. chntpw toolunu kur:
Bash:
sudo apt update
sudo apt install chntpw
5. SAM dosyasinin buludugu dizine git:
Bash:
cd /mnt/windows/Windows/System32/config
sudo chntpw -i SAM
6. Kullaniciyi yonetici grubuna ekle:
Bash:
lsusers
useredit KULLANICIADI
Ardindan "Add to group" > "Administrators" > Enter ile onaylayip, q tusu ile cikin.
7. Yeniden baslat ve sistem geri yuklemeyi yapabiliyor musun onu dene:
Bash:
sudo umount /mnt/windows
sudo reboot

Bunlari dene ve sonuclari paylas.

Kurtarma USB'sinden veya Linux ISO'dan widows kullanicini yonetici grubuna eklemeyi deneyebilirsin. Zamaninda kilitli Windows hesabimi Ubuntu Livecd'den kurtarmistim. Bu yontemle sen de hesabını yonetici grubuna ekleyip oradan sistem geri yuklemesi yapabilirsin belki.
1. bir Linux USB'ni baslat.
2. terminali AC ve Windows C: Diskinin yerini lsblk ile ogren.
3. bir dizine bu diski bagla:
Bash:
sudo mkdir /mnt/windows
sudo mount /dev/sdXY /mnt/windows
4. chntpw toolunu kur:
Bash:
sudo apt update.
sudo apt install chntpw
5. sam dosyasinin buludugu dizine git:
Bash:
cd /mnt/windows/Windows/System32/config
sudo chntpw -i SAM
6. kullaniciyi yonetici grubuna ekle:
Bash:
lsusers
useredit KULLANICIADI
Ardindan "add to group" > "administrators" > enter ile onaylayip, q tusu ile cikin.
7. yeniden baslat ve sistem geri yuklemeyi yapabiliyor musun onu dene:
Bash:
sudo umount /mnt/windows
sudo reboot

Bunlari dene ve sonuclari paylas.

Tamamdır akşam deneyip yazacağım. Hangi Linux'u kullanmalıyım?