Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 1 Ocak 2025
Ekran parlaklığını pil ile çalışırken %30, prizde çalışırken %100 olacak şekilde otomatik ayarlamak için şu adımları izleyebilirsin:Yani şöyle ki, pildeyken ekran parlaklığı mesela %30, prize taktığımda otomatik %100 olsun. Bunu nasıl ayarlayabilirim? Ya da bunun yazılımı veya kodu var mı?
1. Ayarları Açın:
- Başlat menüsüne tıklayın ve "Ayarlar"ı (Settings) seçin.2. Sistem Ayarları:
- "Sistem" (System) seçeneğine tıklayın.3. Güç ve Pil:
- Sol menüde "Güç ve pil" (Power & battery) sekmesine geçin.4. Ekran Parlaklığı Ayarları:
- "Pil" (Battery) altında "Ekran parlaklığı" seçeneklerini kontrol edin. Buradan ekran parlaklığını %30 olarak ayarlayın.- "Ekran" (Screen) altında "Şebeke gücünde" (When plugged in) kısmında ekran parlaklığını %100 olarak ayarlayın.
5. Ek Ayarlar (Gelişmiş):
- "Gelişmiş güç ayarları" (Advanced power settings) kısmına giderek daha detaylı seçeneklere ulaşabilirsiniz. Burada "Ekran" seçeneklerini bularak güç planınıza özel ayarlar yapabilirsiniz.6. Otomatik Parlaklık Ayarları:
- "Otomatik parlaklık" ayarının açık olup olmadığını kontrol edin. Eğer monitörünüzde ışık sensörü varsa, bu ayar otomatik parlaklığı sağlar.7. Güç Planı Seçenekleri:
- "Denetim Masası" (Control Panel) üzerinden "Güç Seçenekleri"ne gidip belirli bir güç planını seçerek, bu planı özelleştirebilirsiniz.Bu adımları izledikten sonra, laptop'unuz pildeyken %30, prizdeyken %100 parlaklıkta çalışacaktır. Daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa, bilgisayarınızın modelini ve varsa özel ekran ayarlarını belirtin.
- Makaleler
- 62
Bunun varsayılan olarak olması lazım aslında.Yani şöyle ki, pildeyken ekran parlaklığı mesela %30, prize taktığımda otomatik %100 olsun. Bunu nasıl ayarlayabilirim? Ya da bunun yazılımı veya kodu var mı?
Hayır yok maalesef laptopu prizden çıkardığımda yüzde 100 parlaklıkta oluyor ben değiştirmek zorunda kalıyorum
Yeni konular
-
HyperX Cloud 2 için döner menteşe nereden alınabilir?
- Paşam Hoşgeldin
-
-
-
Yatak odası ve salon için uygun fiyatlı 12.000 ve 18.000 BTU klima önerisi
- Altuğ Karatekin
-
Amazon üzerindeki RTX 5080 satıcısı güvenilir midir?
- slakdvsvroowvwc18347