DeadlyMania7

Seçkin
Yer
Cehennemin dibi
MAS ile aktivasyon yaptım, mail girişi yaptım. Güncellemeleri denetlediğimde bir şey çıkmıyor ama gerekli güncellemeler bulunmuyor şeklinde kırmızı yazı var. ESU bildirimi de çıkmıyor. Ne yapmam gerek?

Herkes dediğiniz kim? Konuda bilgi veren bir kişi var zaten. Ben de tecrübemi paylaştım. Hatta daha fazlasını paylaşayım. Bana dediklerinizle çelişiyor gibi geldi.

Şu anki sistemimle nispeten yakın zamanda başka bir sisteme Windows 10 LTSC kurdum. Ona yerel hesapla girdim ve Windows Update üzerinden ESU geldi. Giriş yap ya da para öde falan dedi. Pek aktif kullanılmayan bir sistem olduğu için ellemedim bile. Kurulum sonrası güncellemeleri yaptıktan sonra Windows Update'i devre dışı bıraktım direkt.

Asıl sistemimde kurulum ekranında hesabıma giriş yaptım hiç çıkmadı. Ne 1 saat sonra ne aylar sonra. Söylediğinize göre yerel hesap opsiyonel ama hiç gelmedi. ESU muhabbeti formattan önce vardı ve onda lisansım olduğu için falan olsa gerek, zaten vardı.

Son mesajınızda ne kastedildiğini anlayamıyorum bile. Çözüm üretmiyorsunuz. Şöyle yapsaydın olurdu diyorsunuz. Yapmamış. Geçmiş, gitmiş. Şimdi ne yapmalı? Onu söyleyin. Format atıp şöyle yapsaydın dediğiniz şeyleri mi yapmalı?

3. Seçenek ile aktivasyonu yaptım 1 2 3 yıl şeklinde ESU tanımlandı dedi. Şu an yeni Update dosyaları geldi onları yapıyorum

Menüdeki 1. seçenek ESU için değil, sadece Windows'u lisanslamak için. ESU yaması için mas menüsünde extras sekmesine girip oradaki ESU işlemini uygulaman gerekiyor. Gözünden kaçmış muhtemelen.

3. Seçenekten tekrar yaptım. Yeni güncellemeler geldi.

@Vavien. script hostdan baktığımda ESU'lar lisanslı gözüküyor olup olmadığına nasıl bakarım?

Son düzenleme:
3. seçenek ile aktivasyonu yaptım 1 2 3 yıl şeklinde ESU tanımlandı dedi. Şu an yeni Update dosyaları geldi onları yapıyorum.

3. seçenekten tekrar yaptım. Yeni güncellemeler geldi.

@Vavien. script hostdan baktığımda ESU'lar lisanslı gözüküyor olup olmadığına nasıl bakarım?

Güncellemeler gelmeye başladıysa ESU zaten başarıyla aktifleşmiştir. Yine de doğrulamak istersen CMD'yi yönetici olarak açıp ⁠slmgr /dlv⁠ yazarak pencereden tüm ESU lisans detaylarını görürsün.

Güncellemeler gelmeye başladıysa ESU zaten başarıyla aktifleşmiştir. Yine de doğrulamak istersen CMD'yi yönetici olarak açıp ⁠slmgr /dlv⁠ yazarak pencereden tüm ESU lisans detaylarını görürsün.

ESU lisansları hepsi lisanslanmış gözüküyor. Sürüm numarası da 19045.7725'e yükseldi