20182

Uzman
Merhabalar, öncelerden ücretsiz şekilde ESU'yu kaydolmuştum. Bir gün Windows Update'ten Windows 11 indir ve kur görüntüsü çıkmıştı. 10'a devam et deyince her şey sıfırlanmış gibi ESU kaydolmuştur yazısı gelmiyor. Microsoft hesabımı çıkıp tekrar girdim ama bu seferde kaydol butonu görmüyorum. Bu olayı benden başka yaşayan var mı ve çözümü var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende de ESU'ya kaydolma butonu gelmedi. Bence vazgeçip Windows 11'e geçin. Bence siz de öyle yapın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende de ESU'ya kaydolma butonu gelmedi. Bence vazgeçip Windows 11'e geçin. Bence siz de öyle yapın.
Hocam Windows 11 konusunda haklısınız ama ben Windows 11'den 10'a geçtim tamam değişik özellikler var ama 24H2 sürümünde birkaç sıkıntılar var ve benim bilgisayarımda sanki ona ağır geliyor mesela W10'da açılırken parola ile giriş yapıyorum görev çubuğu hızlı geliyor ama W11'de parolayı girdiğimde daha görev çubuğu gelmesini bekliyorum. Aslında ESU'yu kaydolmuştum hatta bahsedilen 3 30 dolar, yeder ve Microsoft rewards puanı seçeneleri yoktu direk ücretsiz şekildeydi sanki, kaydoldu ama Windows Update'den gelen o Windows 11 hazır ve ücretsiz olayından "Windows 10'a devam et" dediğimde kayboldu.

Hizmetler'e girip "Bağlı Kullanıcı Deneyimleri ve Telemetrisi" servisini otomatik çalışacak şekilde ayarlayın. Ardından Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp bu üç komutu sırasıyla uygulayın:

sc.exe config DiagTrack start= auto

sc.exe start DiagTrack

reg.exe add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Policies\Microsoft\FeatureManagement\Overrides" /v 4011992206 /t REG_DWORD /d 2 /f

Bunları uyguladıktan sonra sisteminizi yeniden başlatıp tekrar Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın ve bu komutu uygulayın:

cmd /c ClipESUConsumer.exe -evaluateEligibility

Bunları uyguladıktan sonra 24 saat içerisinde tekrar görünecektir.

Hizmetler'e girip "Bağlı Kullanıcı Deneyimleri ve Telemetrisi" servisini otomatik çalışacak şekilde ayarlayın. Ardından Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp bu üç komutu sırasıyla uygulayın:

sc.exe config DiagTrack start= auto

sc.exe start DiagTrack

reg.exe add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Policies\Microsoft\FeatureManagement\Overrides" /v 4011992206 /t REG_DWORD /d 2 /f

Bunları uyguladıktan sonra sisteminizi yeniden başlatıp tekrar Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın ve bu komutu uygulayın:

cmd /c ClipESUConsumer.exe -evaluateEligibility

Bunları uyguladıktan sonra 24 saat içerisinde tekrar görünecektir.
Hocam cevabınız teşekkür ederim. Kendisi tekrardan geldi hatta kaydoldu yazısı çıktı yine bu yöntemi aklımda olacak.

///Düzeltme\\\
orada ücretsizmiş gibi kaydolmamı yazmıştım düzeltiyorum, öncelerden yedekleme yaptığım için direk yedekleme seçeneği yönlendirdi